Hilmarfestivalen 2023

HILMARFESTIVALEN 2023

I NOVEMBER – HILMARFESTIVAL FOR HELE FAMILIEN Årets Hilmarfestival var en kompakt festival på det nye Kulturhuset i Steinkjer. Det var program fra onsdag 8. til og med søndag 12. november Tema for årets festival var «Vilje til å skape». Det er viljen til å skape opplevelser med musikk, dans, kunst og fortellinger. Det handler om å viljen til å skape som oppstår i møtet mellom mennesker. Viljen til å skape som driver oss framover. Det var festivalprogram hver dag. Åpningsdagen tyvstartet vi med seminarer og en barneforestilling i regi av kirken. Så åpnet festivalen offisielt på Amfi kl. 16.45, får lysvandringen startet kl. 17.00. Vi vandret til Torget, det vi fikk en gratis konsert med talenter fra Kulturskolen og lyskunst, etterfulgt av åpning av kunstprogrammet HilmArt, konsert på hovedscenen med Sigrid Moldestad og Trondheim Symfoniorkester og avsluttet åpningsdagen med Sturla Eide sin konsert – Trønder på hardingfele. Så fortsatt det med seminarer, fortellerforestillinger, HilmarUng og mye annet.

Unikt samarbeid med Steinkjer Kulturskole Astrid Skogseth, festivalsjef for Hilmarfestivalen sier – for oss er det tette og store samarbeidet med Steinkjer Kulturskole helt uvurderlig. Vår barne – og ungdomssatsing, og satsing på mangfold og integrering hadde ikke vært mulig uten dette tette samarbeidet. Og gjennom hele skole året er det dyktige lærere fra Kulturskolen som arbeider med elevene på Steinkjer barneskole og – ungdomsskole for å finne kulturskattene som de bærer med seg i sang, rytmer, dikt, ord og toner.

Styreleder i Stiftinga Hilmar Alexandersen, Turid Hofstad, understreker – Festivalen løftes av en dedikert og utrolig flott gjeng med frivillige. Det er knapt mulig å forstå det arbeidet som legges ned med å rigge, pynte, sikre HMS, selge billetter, være vakter, rydde, trygge, sikre, ordne og rett og slett skape store opplevelser med høy kvalitet for oss som får ta del i arrangementene. På forhånd må vi si tusen hjertelig takk til alle dere flotte mennesker. Og vi trenger alltid flere frivillig!

Vi hører gjerne fra deg, og gleder oss til å se deg på Hilmarfestivalen eller Hilmar året rundt!

Festivalsjef Astrid Skogseth – [email protected]

Produsent Hilmar året rundt og Hilmarfestivalen Terje Tranaas – [email protected]

Daglig leder Johan Einar Bjerkem – [email protected]

Kulturkonsulent Elizabeth Navarro – [email protected]

Kulturkonsulent Torfinn Hofstad – [email protected]

Prosjektleder Torunn Hernes Bjerkem – [email protected]

Program

Program for festivalen