Miniseminar – Med kuler og krutt gjennom Trøndelag

10. november 2018

12:00 - 15:00

Steinkjer

Egge Museum, Eggevegen, Steinkjer, Norway

Kjøp billetter

I år er det 300 år siden den svenske general Armfeldt på Kong Karl XII ordre, mønstret en stor hærstyrke for å erobre Trondheim og bygdene omkring. Egge museum markerer Armfeldtjubileet med et miniseminar i Fylkesmannsgården.

Her får du høre om hvordan hæren til general Armfeldt var rustet til krig da de dro gjennom Trøndelag i 1718-19, og hvilke spor vi kan finne 300 år etter at felttoget dro forbi.

PROGRAM

12.00 Velkomstsalutt med flintlåsmuskett ved formidlingsansvarlig Maiken Lien Jørgensen. Det demonstreres også rulling av feltpatroner i papir.

12.15 Vardevarsling. Foredrag ved lokalhistoriker Roger Lyngstad.

12.45 “I kongens klær.” Foredrag ved Per Jarle Eriksen fra Det Nordenfieldsche Draugoner Corps.

13.15 Kaffe med tidsriktig kaffebrød.

Omvisning i utstillingen “Det sanselige 1700-tallet”. Utstillingen er en oppdagelsesferd i hvordan omgivelsene til folk i Norge på 1700-tallet så ut, smakte, luktet, føltes og hørtes. Utstillingen er produsert av museet MIDT.

13.45 “Våpen, kuler og krutt”. Ved Svein Karlsen, leder i Egge historielag og medlem i Det Nordenfieldsche Draugoner Corps.

14.15 “Hestesko fra felttogets hester?” Lars Bendik Austmo har med hestesko med en tilhørende spennende historie.

14.30 “En sabel har satt sine spor.” En fortelling om et sabelkutt i bordet fra gården Råde. Ved arkeolog/faglig ansvarlig Bodil Østerås.

14.40 Seminaret avsluttes.

Inngang: 150,- inkl. kaffe og kaker. Gratis inngang for deg med festivalpass til Hilmarfestivalen!

SKAL DU FORRESTEN PÅ HILMARFESTIVAL?

Inngang på seminaret er gratis for de som har festivalpass til Hilmarfestivalen, som arrangeres 3.-11. november. Hilmarfestivalen er en av Norges største folkemusikkfestivaler,den største nord for Dovre. Hvert år blir ca 150 artister presentert gjennom rundt 70 ulike festivalarrangement til 9 000 besøkende. Programmet er tilpassa alle aldre med eget barneprogram, ungdomsprogram, i tillegg til fri aldersgrense på selve festivalen. Hilmarfestivalen har fokus på folkemusikk, men åpner også dørene for musikk som lever på grensen av dette eller vipper over mot helt andre sjangertyper. Festivalen har av media blitt omtalt som en nasjonal begivenhet og folkefest .

Hilmarfestivalen tilbyr åpent dansegulv med levende musikk både på dagtid og kveldstid, kanskje finner du til og med konserter det er ment å danse til?! Hilmarfestivalen og Steinkjer ønsker alle publikummere velkomne til kommunen med slagordet «åpen, lys og glad».

Kjøp billetter