Fortellerkurs: Hvordan fortelle til kamera?

6. mai 2023

10:00 - 16:00

Steinkjer

Kjøp billetter

***NB! Bare 12 deltakare*** For medlemmer av TALE er kurset gratis.  

Fortellerkurs

Tema: Hvordan fortelle til kamera?

Kurset gir generell fortellerkompetanse, men er spesielt rettet for å gi spesifikk kompetanse for å fortelle til et kamera.

Kursinnhold:

Vi skaper og foredler våre egne historier og arbeider med dem for at de skal passe foran et kamera. Vi skal jobbe spesifikt med blikket, og kommunikasjon for å nå publikum gjennom kamera. Vi skal jobbe med overganger i fortellingene – og det å forstå godt når en går over i en ny og annen fase av historien. Vi skal se på virkemidler som kan gjøre dette mer tydelig både for fortelleren og publikum at det noe nytt på gang.

Kurset fokuserer på at alle som kommer, skal finne sin egen stemme – og fortelle ut fra hvem en er og sine styrker. Når kurset er ferdig, sitter deltakerne igjen med et verktøy de kan bruke om de vil fortelle historier til opptak for sitt eget håndholdte kamera.

Alle som er med skal ha ei kort historie dere skal / kan bruke – gjerne den to minutters historien som skal ut på fortellerplattformen «Stories from Trøndelag».

Det vil være en fordel å ha vært med på kurset til Paola Balbi 17. – 18. mars, men det er også mulig å komme selv om du ikke fikk til å være med på det kurset.

Om kursholderen: Tiril Bryn – frilans forteller

Tiril Bryn bor og jobber i Oslo. Hun arbeider med fortellerforestillinger, workshops og podcast. Hun er opptatt av å skape nye fortellinger for vår tid, disse fortellingene kan handle om hvem vi er som mennesker og hvordan vi møter våre personlige utfordringer eller hvordan vi møter de store samfunnsutfordringene. En måte å møte en utfordring kan være å skape en ny fortelling.

For tiden jobber hun blant annet med forestillingen Syng Saleh, syng! som handler om tilhørighet, Game of Trees, et spill om trær i Bjølsenparken i Oslo, Elvas stemmer, om Akerselva og livet der. Hun har studert muntlig fortelling på OsloMet, har master fra UiO om norske og japanske eventyr og har tidligere arbeidet som journalist.

I arbeidet med fortellerforestillinger er samspill med andre kunstarter som musikk og dans sentralt, men også samspillet mellom utøvere på scenen og publikum. Hun har kurs og workshops som handler om personlig utvikling og det å skrive sin egen historie. Dette arbeidet kombinerer identitetsarbeid og verktøy for muntlig fortelling. Hun har også mer tradisjonelle fortellerkurs med fokus på utforsking av teknikker og øvelser fra fortellerkunstens verden.

Kurset er en del av fagdagene til Hilmar, så det går parallelt med mange andre tilbud og det blir felles lunsj. På kvelden blir det konsert for dem som vil.

For spørsmål eller påmelding:

Kontakt Johan Einar Bjerkem: 928 40 553, [email protected]

 

 

 

Kjøp billetter

***NB! Bare 12 deltakare*** For medlemmer av TALE er kurset gratis.