LEVENDE BIBLIOTEK

I Hilmarfestivalens levende bibliotek er «bøkene» levende mennesker, tilgjengelige for utlån.

- Det viktigste med Levende Bibliotek er møtet mellom ulike mennesker og historier, sier prosjektleder fra Hilmarfestivalen, Elizabeth Navarro. – Når du låner en levende bok, møter du et menneske som tør å by på seg selv og sin historie, sitt liv. Vi har ulike «bøker» som lånes ut, et stort mangfold i alder, kulturer og historier.

I 2023 samarbeidet vi med SJ Norge og Steinkjer bibliotek.

Lørdag 11. november ble organisert Levende bibliotek på toget fra Trondheim til Steinkjer og senere samme dag på Steinkjer bibliotek.

- De som kommer til biblioteket er jo vant til å låne vanlige bøker, og det fungerer helt på samme måte, sier Elizabeth. Du registrerer deg som låntaker, blir ledet fram til «boka» og får 20 eksklusive minutter hvor du kan få dem til å fortelle om ulike kapitler i sin livshistorie og hvordan de har opplevd denne reisen, deres utvikling, samfunnet og verden rundt dem.  Dette er en unik mulighet, en unik setting og en fantastisk arena for menneskemøter.

Den norske unesco-kommisjonen støttet arbeidet vårt med Levende bibliotek i 2020, 2021 og 2022.

Elizabeth kommer selv opprinnelig fra Mexico, og er sosialantropolog. Hun har bodd mange år i Norge og brenner for kultur, litteratur, kunst og språk. Inkludering og mangfold står sterkt i hennes arbeid. Hun har tidligere deltatt som «levende bok» på Hilmarfestivalen. Nå har hun skiftet rolle, og er den som organiserer det hele.

 

Som kulturarvfestival har vi ulike roller og kan bistå ulike virksomheter. Ta kontakt om du ønsker å samarbeid med oss! [email protected]

Smakebiter fra Levende Bibliotek 2023:

Det fins en egen utlånskatalog til dette arrangementet hvert år, disse finner du her:

LEVENDE BIBLIOTEK 2023 - Steinkjer

 

 

HUMAN LIBRARY - LEVENDE BIBLIOTEK 2023 - Trondheim

 

LEVENDE BIBLIOTEK 2022 - Steinkjer:

LEVENDE BIBLIOTEK 2022 - Verdal:

LEVENDE FAGBIBLIOTEK 2022 - Steinkjer - Forskningsdagene:

LEVENDE BIBLIOTEK 2021 - Trondheim- Olavsfest:

LEVENDE BIBLIOTEK 2021 - Steinkjer:

LEVENDE BIBLIOTEK 2021 - Verdal:

LEVENDE BIBLIOTEK 2020 - Steinkjer: