VELKOMMEN TIL DET LEVENDE BIBLIOTEKET!

Stedet er som en kan forvente et helt vanlig bibliotek, men i Hilmarfestivalens levende bibliotek er «bøkene» levende mennesker, tilgjengelige for utlån. 

- det viktigste med Levende Bibliotek er møtet mellom ulike mennesker og historier, sier prosjektleder fra Hilmarfestivalen, Elizabeth Navarro. – Når du låner en levende bok, møter du et menneske som tør å by på seg selv og sin historie, sitt liv. Vi har ulike «bøker» som lånes ut, et stort mangfold i alder, kulturer og historier, legger hun engasjert til.

Den norske unesco-kommisjonen har støttet arbeidet vårt med Levende
bibliotek i 2020, 2021 og 2022.

Elizabeth kommer selv opprinnelig fra Mexico, og er sosialantropolog. Hun har bodd mange år i Norge og brenner for kultur, litteratur, kunst og språk. Inkludering og mangfold står sterkt i hennes arbeid. Hun har tidligere deltatt som «levende bok» på Hilmarfestivalen. Nå har hun skiftet rolle, og er den som organiserer det hele.

Levende bibliotek er i samarbeid med Verdal og Steinkjer Bibliotek.

- De som kommer til biblioteket er jo vant til å låne vanlige bøker, og det fungerer helt på samme måte, sier Elizabeth. Du registrerer deg som låntaker, blir ledet fram til «boka» og får 20 eksklusive minutter hvor du kan få dem til å fortelle om ulike kapitler i sin livshistorie og hvordan de har opplevd denne reisen, deres utvikling, samfunnet og verden rundt dem.  Dette er en unik mulighet, en unik setting og en fantastisk arena for menneskemøter støttet av UNESCO.  Hilmarfestivalen samarbeidet også med to komiteer og sammen plukket ut personer til det levende biblioteket.

Som kulturarvfestival har vi ulike roller og kan bistå ulike virksomheter. Ta kontakt om du ønsker å samarbeid med oss! [email protected]

Smakebiter fra Levende Bibliotek 2021:

Jonhild Joma forteller deg om sin samiske barndom. Hun kjenner den samiske kulturen godt, med eventyr, sagn, joik, språk, klesskikk, rein, mat og alt annet som hører med. Jonhild har vært sykepleier og jordmor.

Mia Larsen Sveberg forteller deg om reisen i musikken, organisasjons livet, og festivalbransjen i mange år.  Hun jobbet med flere små og store festivaler hvor hun har hatt en sentral rolle som blant annet tilgjengelighetsansvarlig.

Geir Olav Jensen ny kommune direktor i Verdal.  Jensen har erfaring fra offentlig sektor som regnskapssjef og økonomisjef i Karsløy kommune og Frosta kommune.

Anne Berit Lein er Steinkjers første kvinnelige ordfører. Hun ble valgt inn i kommunestyret i Steinkjer i 2007, og siden gjenvalgt gang på gang. Ved siste valg fikk hun så mange stemmer at forsøket på å tre tilbake endte fullstendig motsatt. Hva er det som egentlig som driver henne?

Det fins en egen utlånskatalog til dette arrangementet hvert år, disse finner du her:

HUMAN LIBRARY - LEVENDE BIBLIOTEK 2023 - Trondheim

 

LEVENDE BIBLIOTEK 2022 - Steinkjer:

LEVENDE BIBLIOTEK 2022 - Verdal:

LEVENDE FAGBIBLIOTEK 2022 - Steinkjer - Forskningsdagene:

LEVENDE BIBLIOTEK 2021 - Trondheim- Olavsfest:

LEVENDE BIBLIOTEK 2021 - Steinkjer:

LEVENDE BIBLIOTEK 2021 - Verdal:

LEVENDE BIBLIOTEK 2020 - Steinkjer: