Fortellernettverket TALE

Nettverket TALE sitt mål er å styrke forteljinga i regionen og nasjonalt, og med det styrke konkurransekrafta i regionen. Arbeidsmetoden er å vere ein nettverksentreprenør og gjennom å mobilisere og samorganisere ressursar hos samarbeidspartnarar etter klyngeprinsippet.

Stiftinga Hilmar Alexandersen er initiativtakar og koordinator for nettverket. Heile arbeidsprogrammet under, er vedtatt demokratisk i eit samarbeid mellom organisasjonane.

«Nettverket skal styrke den munnlege forteljinga sin plass i samfunnet. Vi 12 vil løfte fram munnleg forteljing som ein del av den immaterielle kulturarven. Vi vil styrke forteljinga som kultur, kunst, historie- og tradisjonsformidling og som verkemiddel for utvikling og hjelp i andre fagområder.»

Med i fortellernettverket TALE er (i alfabetisk rekkefølge):

Explorative AS  Falstadsentret,  Gruveteatret i Malm,  Hegdahlgården,  Lindseth Reklame,  Midtnorsk Fortellerforum,  Nord Universitet, Samfunnsvitenskapleg fakultet,  Saemien Sijte,  Steinkjer bibliotek,  Steinkjer kommune,  Stiftinga Hilmar Alexandersen,  Stiklestad Nasjonale Kultursenter avd. Egge,  Tindved Kulturhage,  Vill Mat,  Visit Innherred, og Yttervika Gard.

Svein Karlsen er nevø av folkemusikaren og komponisten Hilmar Aleksandersen. I dette intervjuet fortel han både om sine eigne minner om gammelonkelen, og om meir generell biografisk historie om han. Les mer på: Memoar

Memoar-SveinKarlsen.23-09-2020.mp4 from Memoar leiar on Vimeo.

TALE – Fortellerseminaret for kultur, næringsliv og forsking 2021

 

Falstadsenterets satsing

Fortelling som egen kunstart i forskningsformidling

Sider: 1 2