Hilmarfestivalen

HILMARFESTIVALEN 2024

I NOVEMBER – HILMARFESTIVAL FOR HELE FAMILIEN Årets Hilmarfestival er en kompakt festival på det nye Kulturhuset i Steinkjer. Det er program fra 6.-10. november 2024.

Vi har i vårt musikkprogram fokus på folkemusikk – FOLK E MUSIKK! Men vi liker også å leve på grensen, og vippe helt over mot andre sjangre. Hørt i fjor: «Herlighet, Hilmarfestivalen va så my meir einn æ trudd! Ferr ei stæmning, sykt bra! Æ trudd itj herre va nå ferr mæ!»

Festivalsjef Maiken Lien Jørgensen er spent på om den friske folkemusikkvinden som blåser over landet etter NRK-serien Trollstemt vil skape større interesse rundt festivalen, har trua, og lover et program som gleder både nye og gamle Hilmarfestival-fans. De tre første smakebitene får du her.

Det ligger an til en helt magisk stund i Hovedscenen, når Mari Boine legger turen om Steinkjer! Hvis du er en av oss som har sittet klistret til TV-skjermen og årets sesong av Hver gang vi møtes, har du vel som oss blitt grepet av Mari Boines sterke historie, hennes spennende musikkarriere og musikalske uttrykk. Boine er intet mindre enn en grensesprengende musikalsk pionér, og det er ingenting som å oppleve henne live! Det er magisk, suggerende og hypnotisk. Til oss kommer hun med fullt band, og et nytt studioalbum i bagasjen.

Jan Eggum entrer scenen på en av våre populære Etter-jobben-konserter. Jan Eggum er en av Norges mest elskede musikere, og er kjent for å trollbinde publikum med sine tidløse låter. Han har en sangkarriere som spenner over flere tiår, og hans imponerende katalog berører hjertet og reflekterer over livets opp- og nedturer. Her får du alt fra melankolske ballader til oppstemte og fengende låter som får deg til å danse i stolen; så kom på Hilmarfestival og la deg bli revet med av Eggums unike stil og lune humor.

Vi ønsker også felespilleren Ingeborg Ulberg Sommer velkommen til en solokonsert i Elvesalen! Her blir det tradisjonsmusikk, og pols fra Rørostraktene og runddans med nytt blikk på gamle spillestiler. Sommer ønsker å vise fram mangfoldet i denne musikktradisjonen – fra det melankolske spillet til det rytmiske særpreget som gir danselyst. Sommer har master i utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole, og er i dag freelance og lærer ved landslinja i folkemusikk ved Vinstra videregående skole, og har gitt ut soloplata Attkømmen.

Hilmarfestivalen åpner billettsalget 1. mars. Hold på hatten, og hold av 6.-10. november.

Unikt samarbeid med Steinkjer Kulturskole Maiken Lien Jørgensen, festivalsjef for Hilmarfestivalen sier – for oss er det tette og store samarbeidet med Steinkjer Kulturskole helt uvurderlig. Vår barne – og ungdomssatsing, og satsing på mangfold og integrering hadde ikke vært mulig uten dette tette samarbeidet. Og gjennom hele skole året er det dyktige lærere fra Kulturskolen som arbeider med elevene på Steinkjer barneskole og – ungdomsskole for å finne kulturskattene som de bærer med seg i sang, rytmer, dikt, ord og toner.

Styreleder i Stiftinga Hilmar Alexandersen, Turid Hofstad, understreker – Festivalen løftes av en dedikert og utrolig flott gjeng med frivillige. Det er knapt mulig å forstå det arbeidet som legges ned med å rigge, pynte, sikre HMS, selge billetter, være vakter, rydde, trygge, sikre, ordne og rett og slett skape store opplevelser med høy kvalitet for oss som får ta del i arrangementene. På forhånd må vi si tusen hjertelig takk til alle dere flotte mennesker. Og vi trenger alltid flere frivillig!

Vi hører gjerne fra deg, og gleder oss til å se deg på Hilmarfestivalen eller Hilmar året rundt!

Festivalsjef 2024 Maiken Lien Jørgensen – [email protected]

Produsent Terje Tranaas – [email protected]