Om Hilmarfestivalen

Hilmarfestivalen er ein av Noregs største folkemusikkfestivalar. Kvart år blir ca 150 artistar presenterte gjennom 70 – 90 ulike festivalarrangement. I 2023 sette vi publikumsrekord med nesten 14 000 besøkande. Programmet er tilpassa alle aldrar, med eige barneprogram og ungdomsprogram, og i tillegg med gratis inngang for alle under 12 år på sjølve festivalen. Festivalen har av media blitt omtalt som «en nasjonal begivenhet og folkefest».

HILMARFESTIVALEN 2024

I NOVEMBER – HILMARFESTIVAL FOR HELE FAMILIEN Årets Hilmarfestival er en kompakt festival på det nye Kulturhuset i Steinkjer. Det er program fra 6.-10. november 2024.

Vi har i vårt musikkprogram fokus på folkemusikk – FOLK E MUSIKK! Men vi liker også å leve på grensen, og vippe helt over mot andre sjangre. Frå 2018 hadde vi også forteljing med, og i 2019 var det ein eigen forteljardag med 27 arrangement. Hilmarfestivalen tilbyr opent dansegulv med levande musikk både på dagtid og kveldstid, kanskje finn du til og med konsertar det er meint å danse til?! Hørt i fjor: «Herlighet, Hilmarfestivalen va så my meir einn æ trudd! Ferr ei stæmning, sykt bra! Æ trudd itj herre va nå ferr mæ!»

Festivalsjef Maiken Lien Jørgensen er spent på om den friske folkemusikkvinden som blåser over landet etter NRK-serien Trollstemt vil skape større interesse rundt festivalen, har trua, og lover et program som gleder både nye og gamle Hilmarfestival-fans.

Unikt samarbeid med Steinkjer Kulturskole Maiken Lien Jørgensen, festivalsjef for Hilmarfestivalen sier – for oss er det tette og store samarbeidet med Steinkjer Kulturskole helt uvurderlig. Vår barne – og ungdomssatsing, og satsing på mangfold og integrering hadde ikke vært mulig uten dette tette samarbeidet. Og gjennom hele skole året er det dyktige lærere fra Kulturskolen som arbeider med elevene på Steinkjer barneskole og – ungdomsskole for å finne kulturskattene som de bærer med seg i sang, rytmer, dikt, ord og toner.

Styreleder i Stiftinga Hilmar Alexandersen, Turid Hofstad, understreker – Festivalen løftes av en dedikert og utrolig flott gjeng med frivillige. Det er knapt mulig å forstå det arbeidet som legges ned med å rigge, pynte, sikre HMS, selge billetter, være vakter, rydde, trygge, sikre, ordne og rett og slett skape store opplevelser med høy kvalitet for oss som får ta del i arrangementene. På forhånd må vi si tusen hjertelig takk til alle dere flotte mennesker. Og vi trenger alltid flere frivillig!

Hilmarfestivalen, Hilmar året rundt og Steinkjer ønsker alle publikummarar velkomne til kommunen med slagordet «åpen, lys og glad».

Vi hører gjerne fra deg, og gleder oss til å se deg på Hilmarfestivalen eller Hilmar året rundt!

Festivalsjef 2024 Maiken Lien Jørgensen – [email protected]

Produsent Terje Tranaas – [email protected]