Gjermund Larsen Trio

12. november 2023

14:00 - 15:00

Elvesalen

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Det er en glede å ønske Gjermund Larsen Trio tilbake til Hilmarfestivalen!

Seks år etter forrige utgivelse kommer endelig Gjermund Larsen Trio med sin etterlengtede oppfølger, Tøyen Sessions. Albumet ble påtenkt allerede i 2019, men ble først innspilt i sin helhet i Tøyenkirka i januar 2023. Kirka har vært trioens øvingslokale siden oppstarten i 2005, så på denne utgivelsen er musikken definitivt på hjemmebane.

Gjermund Larsen er uten tvil en av Norges mest kjente folkemusikere, som med sitt lekne og følelsesladede felespill har fanget et bredt publikum som strekker seg utover det tradisjonelle folkemusikkpublikummet.

Trioen består av Gjermund Larsen (fele), Andreas Utnem (piano) og Sondre Meisfjord (kontrabass). De har siden sin første utgivelse høstet lovord, jubel og en rekke priser, herunder både Spellemannspris (2008), German phonographic critics award (2015) og TONOs komponistpris (2016).

Tøyen Sessions tar deg med på en reise gjennom både dagen og året med sin begynnende Morgenslått, via April, Sankthansvals, til Kveldsvals, og er vakkert utsøkt spilt av trioen som igjen viser sin unike evne til samspill, dynamikk og lekenhet.

Gjermund Larsens komposisjoner er varme og følelsesladede, og gir et innblikk i tiden Gjermund har vært gjennom de siste årene, som den oppstemte April som ble skrevet da lockdown i 2020 var ferdig og hans fire barn igjen kunne returnere til skole og barnehage. På albumet finner du også Vintermarsj, et bestillingsverk til Vinterfestspill i Bergstaden, som er tiltenkt spilt hvert år under festivalen.

Lytt og la deg bergta, på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus! Her får vi mye fra den siste plata, samt tidligere utgitt musikk.