Hilmartalentkonsert med Ingrid Lingaas Fossum og et sjernespekket musikerlag!

11. november 2023

16:00 - 17:00

Elvesalen

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Hilmartalentet Ingrid Lingaas Fosum

Hilmartalentkonserten med Ingrid Lingaas Fossum – og et sjernespekket musikerlag!

Ingrid er en fremragende musiker og sanger- Hennes hovedinstrument er langeleik. Hun vokste opp i Valdres, og begynte å spille langeleik tidlig i barndommen. Engasjementet for instrumentet vokste fram da hun i ungdommen begynte å utforske dynamikk, andrestemmer og arrangering. Langeleiken ble hennes følgesvenn rundt om i verden, og tok henne sist til Ole Bull-Akademiet, der hun har studert folkemusikk.

Hilmartalentet er et samarbeid mellom Talent Norge, Sparebank 1 SMN og Stiftinga Hilmar Alexandersen. Det er et nasjonalt program der en jury plukker ut den mest lovende enkeltutøveren innenfor folkemusikken i Norge. Juryen består av lederne for folkemusikkprogrammene på Norges Musikkhøgskole, Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Bergen, i tillegg til en representant for Hilmar-stiftinga. Talentet får et stipend, muligheten til å jobbe med et eget prosjekt sammen med en mentor, og konserter og turné i regi av Hilmarfestivalen og Hilmar året rundt.

I konserten møter du Ingrid Lingaas Fossum – Langeleik, sang og kraviklyre, Espen Wensaas: Cittern, gitar, mandolin. Vegar Vårdal – Feler, Ingvild Blæsterdalen – Fele- Halvor Kjerkreit – Bratsj og Kaja Fjellberg Pettersen – Cello

Vegar Vårdal – Feler. Fotograf Ingvil S. Ljones

Espen Wensaas spiller Citter, gitar og mandolin. Foto: Stine Østby

Ingvild Blæsterdalen spiller fiolon

Halvor Kjerkreit spiller bratsj.

Kaja Fjellberg Pettersen spiller Cello.