Han Okkenhaug og n’Hilmar

7. november 2021

19:00 - 21:00

Konferansesal 1030, Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Stiklestad Alle, Verdal, Norge

Under årets Hilmarfestival har Namdal Symfoniorkester og Frol Symfoniorkester gått sammen om å presentere en konsert med musikk av Paul Okkenhaug og Hilmar Alexandersen

To store personligheter står sentralt i musikkhistoria i norddelen av Trøndelag – Paul Okkenhaug og Hilmar Alexandersen. Dette skal vi speile gjennom et konsertprogram som spenner vidt og bredt. Paul Okkenhaug er mest kjent for musikken til Spelet om Heilag Olav. Men hans komposisjoner omfatter mange verker for orkester, kor, scene, klaver, orgel, kammerbesetninger og sang. Hilmar Alexandersen var en av landets fremste folkemusikere. Han komponerte mange slåtter, men også fiolinstykker som «La Plagiata». Han var en naturbegavelse uten formell musikkutdanning. Han var kjent for å spille uvanlig rent og rytmisk, og ble en av Norges fremste representanter for folkemusikk på vanlig fele, samtidig som han spilte hardingfele og komponerte slåtter.

Lørdag 6. november Steinkjer Kirke – billettsalg – LENKE til billesalg her
Søndag 7. november Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Verdal. LENKE til billettsalg her
Søndag 14. november Kuben Kulturhus, Grong. LENKE til billettsalg her

Alle konsertene starter kl. 19.00, og det er pause underveis.

Solistene til denne konsertene er hentet fra et stadig sterkere utøvermiljø i Nord-Trøndelag.

  • Einar Olav Larsen, fiolinist fra Verdal med solid forankring i folkemusikken. Han har vært med på en rekke innspillinger i ulike genre nasjonalt og internasjonalt og mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Han er bevisst på å føre arven etter Hilmar Alexandersen videre.

  • Runa Hestad Jenssen, sopran – også fra Verdal. Jobber som utøvende sanger med et repertoar som spenner fra folkemusikk til samtidsmusikk.  Samtidig jobber hun som universitetslektor ved Nord Universitet. Mange har opplevd Runa i operaroller ved distriktsoperaen og ved konserter med fylkesmusikerne og andre ensembler.

  • Torstein Fosmo fra Hommelvik har rukket å få bred erfaring fra musikk og scene fra Norge og Sverige. Opera Trøndelags oppsetninger av Flaggermusen og Tryllefløyten er sentrale bidrag i hans tilstedeværelse i Trøndelag. Fosmo er aktiv med egne prosjekt og i 2021 debuterer han på Trøndelag Teater i Jesus Christ Superstar.

Dirigenter er Laila Grendahl og Anders Skaugen.