Fliflet/ Hamre

flitvet-hamre

Du skal lete lenge etter noen som kombinerer virtuositet, inderlighet, humor og galskap slik som Fiflet/Hamre – I deres musikalske univers kan det meste skje; rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske mollperler, jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier og italienske partisansanger. Både folk med lakksko, bunad, skinnjakke og cowboyhatt lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage. Kontrastene er store, men opplevelsen hel!

I følge Hilmarfestivalens sjef, Johan Einar Bjerkem er dette det råeste bandet som finnes! Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryteinstrument Hamrofonen.  – Eller tar på seg steppeskoene! – De må bare oppleves!

Gruppen er kjent for sitt tette og levende samspill, og har opptrådt på et tyvetall norske festivaler ;  bl.a. på jazzfestivalene i Molde og Kongsberg, samt folkemusikkfestivalen i Førde.  En rekke turnéer og festivalbesøk i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Belgia og Skottland. Fliflet/Hamre fører sammen musikk av ulikt opphav, og skaper et eget, personlig landskap.

Ole Hamre (slagverk, melodika, sang) har bakgrunn fra pop, rock, jazz og etnisk musikk fra Afrika og Latin-Amerika. I Fliflet/Hamre har han arbeidet mye med asymmetrisk rytmikk, både innen norsk og balkansk folkemusikk. Har vært med i bl.a. Secret Mission, The Talisman Group (inkl. Bugge Wesseltoft), Son Mu og har samarbeidet med bl.a. Ole Paus og Ketil Bjørnstad. Komponerer spektakulære musikkverk, er en av lederne i innvandrerbarn-prosjektet Fargespill. Ole Hamre er også en etterspurt foredragsholder.

Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) har erfaring fra en rekke ulike folkemusikktradisjoner. Han har spilt norsk folkemusikk og gammeldans, vært sentral i ulike balkanmusikkgrupper og samarbeidet med en rekke ledende folkemusikere. Han er musikalsk vert på folkemusikklubben Columbi Egg i Bergen. Gabriel Fliflet har komponert flere bestillingsverk – bl.a. Åresong med tekster av Jon Fosse. Valseria (Vossajazz 2103) er en hyllest til valsens duftrike verden, og er utgangspunktet for platen Valseria(EM 107).

Spiller på:

Røstad Scene, Levanger tirsdag 22.november

Vårt Hjem, Steinkjer, onsdag 23. november

Namsos Kulturhus, torsdag 24 november

Konsertstart kl.20.00

Voksne 200 kroner
Studenter 150 kroner
Barn under 12 år går gratis