Storkonsert på Hilmarfestivalen 2017

Lenawillermark

Årets festival går av stabelen på Steinkjer 8. – 12. november. Den første konserten vi slipper er et norsk/svensk samarbeid mellom Lena Willemark (vinner av flere grammyer innan song og fiolspel), Mattis Kleppen (jazzbassist), Randi Lundemo (kveding) og Knut Størdal (kirkeorgel, harmonium og piano). Dette gler vi oss til!


Willemark har tatt i mot en rekke utmerkelser, deribland fire Grammyer, blitt nominert til Nordisk rådet musikpris. ,
Hun er en medlem av Royal Academy , Academy of Music og riksspelman. I 2011 mottok hun tildelingen “litteris et artibus”. For «framstående kunstnerliga insatser inom främst musik og scenisk framställning »

Smakebit: https://play.spotify.com/track/0KX1dm4an33zQQSt8N5n6M

Mattis Kleppen

Mattis Kleppen er kanskje mest kjent som jazzbassist i Resjemheia, hvor Kenneth Kappstad er trommis. Se live her

 

Bassisten Mattis Kleppen kommer opprinnelig fra Bø i Telemark, men har vært sentral i Trondheims jazz- og bluesmiljø siden 90-tallet. Han har en utøvende doktorgrad fra Jazzlinja på NTNU, og jobber i tillegg som førsteamanuensis ved Nord universitet i Levanger. Kleppen er kjent fra band som Cucumber Slumber, Bengalo og African Pepperbirds, men har også spilt verden rundt med tradisjonelle musikere fra Palestina, Sør-Afrika, Senegal , Mali og Pakistan

Randi Lundemo er ein utøvar som dei seinare åra fordjupa seg i gregorianikk og vokal folkemusikk. Ho er ein mester i kveding

 

Knut Størdal er til daglig musiker og kulturmedarbeider i Vår Frue Åpen kirke. Han er utdannet i kirkemusikk med orgel som hovedinstrument ved Norges Musikkhøgskole. Han er opprinnelig fra Mære.