Jordspent og himmelvendt

Mattis Kleppen, Randi Lundemo, Lena Willemark og knut Størdal

NORSK/ SVENSK MUSIKERMØTE

Lena Willemark er en banebrytende og genreoverskridende musiker – felespiller og folkesanger – oppvokst i Älvdalen i Sverige. Hun har samarbeidet med musikere som Anders Jormin, Marilyn Mazur og Kirsten Bråten Berg, og hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

I Steinkjer kirke 8. november opptrer hun sammen med tre musikere fra Trondheims rike musikkmiljø, nemlig Mattis Kleppen, Randi Lundemo og Knut Størdal.

Mattis Kleppen er best kjent for prosjektet Resjemheia hvor han har med seg perkusjonist Kenneth Kapstad og felespiller og gitarist Ottar Kåsa. Oppkalt etter vegstrekningen mellom Bø og Notodden, billedlig talt midt mellom folkemusikken og bluesen. Hans utviklingsprosjekt ved NTNU kalt “Bassgriotisme” bygger broer mellom spelemannstradisjonen fra hjemfylket Telemark, blues og afrikansk tradisjonsmusikk.

Randi Lundemo er sangpedagog blant annet ved Trondheim Katedralskole, men hun er også en dedikert folkesanger med stor innsikt i kveding og tradisjonell norsk folkesang.

Mæresbyggen Knut Størdal er musiker og kulturarbeider i Vår Frue Åpen kirke (Kirkens Bymisjon) – organist, kammermusiker, komponist og arrangør. I dette prosjektet spiller han for det meste harmonium.

Med andre ord, et møte mellom norsk og svensk folkemusikk, men også mellom musikalske bakgrunner som omfatter blues, afrikansk folkemusikk og klassisk musikk.

Resultatet kan du høre i Steinkjer kirke onsdag 8.november kl.20.30.

Dette gler vi oss til!

Willemark har tatt i mot en rekke utmerkelser, deribland fire Grammis’er, blitt nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Hun er en medlem av Royal Academy, Academy of Music og hun er Riksspelman. I 2011 mottok hun tildelingen «litteris et artibus», for «framstående kunstnerliga insatser inom främst musik og scenisk framställning »

Smakebit Lena Willemark

Se Resjemheia live her