BJØRN EIDSVÅG trollbandt en overfylt Steinkjer Kirke

BJØRN EIDSVÅG STEINKJER KIRKE

BJØRN EIDSVÅG trollbandt en overfylt Steinkjer Kirke

 
Det var svært trangt om plassen på tirsdagens storkonsert med Bjørn Eidsvåg. Konserten var helt utsolgt – og kanskje litt til! Det plaget imidlertid verken publikum eller artist – stemningen ble satt fra første akkord.
Bjørn Eidsvåg trollbandt publikum både med nye sanger og gamle slagere, og det var forsiktig nynning rundt om i kirkebenkene. Allsangen ble tydeligere da Bjørn Eidsvåg knyttet inn noen vers fra “Lys og varme” av Åge Alexandersen i en av hans egne sanger.
Eidsvåg hadde med seg et band av eminente musikere som på noen av låtene fikk stå i sentrum – som for eksempel David Wallumrød på tangenter.
Bandet selv var strålende fornøyde etter konserten. -Det var fantastisk å få spille i Steinkjer kirke, – dette er faktisk den eneste kirkekonserten vi har på årets turnè, fortalte de. -Dette ga oss også en helt spesiell ramme rundt musikken.
Denne konserten ble kanskje en “snik-åpning” av årets Hilmarfestival, ettersom den offisielle åpningen kom under konserten med Hemsing/Larsen onsdag 7.11. Det var i så fall den aller beste snikåpningen vi kunne ønsket oss, – Bjørn Eidsvågs musikk og tekster treffer oss rett i hjertet.
Tekst: Kristin Myrmel
Foto: Bjarne Roar Elnan