Inn i varmen med Lisa`s og Trondheimsolistene

IMG_0595
Det ble en intim og vakker konsert med folkemusikkduoen LISAS og Trondheimsolistene i Fylkesmannsgården søndag ettermiddag.
LISAS (Lisa Rydberg og Lisa Långbacka) har representert Sverige i EBU (European Radio Union) sin folkemusikkfestival i Kroatia, opptrådt på den internasjonale festivalen Carrefour Mondial de l`Accordeon i Quebec, ved Glogerfestspillene i Kongsberg, og flere andre store festivaler. De holder også en rekke konserter i Sverige.
TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn.
På denne konserten fikk vi høre musikk som LISAS har skrevet selv, og de tok oss fra det helt sarte og forsiktige,  som “Himmelen i trapphuset”, til en ellevill balkaninspirert dans i 7/8-takt som faktisk var uten tittel – de kalte den bare Annika-Kalle-Kalle på grunn av rytmikken i taktarten.
Denne konserten var også utsolgt, og flere publikummere måtte stå langs veggen – men det var absolutt verd det!
Konserten markerte avslutningen på årets Hilmarfestival, som har vært preget av nytenkning og spennende sjangeroverskridene konserter, spennende møte med samtidskunst kunst – og ikke minst: “stinn brakke”!
NÅ starter planleggingen av neste års festival – velkommen på Hilmarfestivalen 2019, 2. – 10.11 2019!