Fortellerbesøk på skolar

IMG_3321

 Hilmarfestivalen arrangerte besøk på skoler i Steinkjer, av fortellarane Kari Hustad og Beate Heide fra Midtnorsk Fortellerforum, fredag 11. september. I alt 125 barn fekk høre eventyr denne dagen.

 Dei to fortalte litt om Sparbumannen Karl Braset (1885 – 1940) som reiste til Oslo for å studere matematikk, men som vart så opptatt av språk. Han laga ein grammatikk på Sparbumål, og brukte eventyr fortalt av eldre folk for å forstå dialekter på starten av 1900-talet. Han fekk seinere han stipend for å arbeide med dette.

Elevane fekk høre “Peik som narra kongen”  eller “Mestermøy”. Dei som fekk besøk av forteljarar skal delta i eventyrskrivekonkurransen under Hilmarfestivalen, og dei fekk også lykkeønskingar med seg til å få ferdig eventyra sine. 

Utdelinga av årets eventyrprisar foregår søndag 1. november klokka 15.00 under verdige rammar på InnoCamp.