Tusen takk for dansen!

I forrige uke gjennomførte Torunn Hernes Bjerkem og Astri Andrea Bjerkem folkedansekurs for 3. klasse til mange av skolene i Steinkjer gjennom Den Kulturelle skolesekken.

Det var en fin opplevelse for oss, og vi håper mange av dere følger opp og gjerne legger inn mere dans i skolehverdagen.

– Torunn Hernes Bjerkem

Alle klassene fikk et tilpasset opplegg, men alle var gjennom noe av det samme. Alle klassene danset f.eks. Slinkompas, som kategoriseres som en «Dugleiksdans» i kryss, som man kan bli bedre på om man trener litt. Dette er dansen med pinnene, og det hadde vært artig om dere ville bruke den til å utfordre andre klasser, lærere eller foreldre til å danse – for tiden i en koronavennlig kontekst.

Teksten til «Slinkompas»:

«Den som vil danse slinkompas

Den må være både kvikk og rask

En to tre og fire fem

Slinkompas kommer snart igjen»

Noregs ungdomslag har utviklet en fantastisk hjemmeside med et stort utvalg av danser lagt til rette på en pedagogisk måte for opplæring av dans. Sjekk ut Folkepedia på siden https://www.folkepedia.no/ og la deg inspirere! 🙂