Smakebiter

GIF hilmarfestivalen

Hilmarfestivalen 2021 skal skape festivalstemning på det nyoppussede samfunnshuset i Steinkjer sentrum – en tett og kompakt festival. Tema for årets festival er MØTER.

Årets Hilmarfestival har stor satsing på barn og unge, men det lanserer vi helhetlig om få uker, mens du venter du kan lese litt mer om HilmarUng og Eventyrkonkurransen.

Totalt drøyt 70 arrangement med stor mangfold, gleder oss til å fortelle om Hilmarkonsert, Hilmar X og mye annet, hele programmet lanserer vi ca. 20. september

Hilmarfestivalen har bestilt en spesiell konsert til  årets festival. Namdal Symfoniorkester og Frol Orkester med solister går sammen og presenterer en konsert med musikk av Okkenhaug og n Hilmar. «Alle har en søskenbarn på Gjøvik» – vi har to! Begge sentrale kulturpersonligheter i vår region. Dette skal vi speile gjennom et program som spenner vidt og bredt. En av Okkenhaugs komponist kollegaer fra Trondheim, Per Hjort Albertsen representert med et verk som er sjeldent spilt «Notturno e Danza». Dette for å vise spennvidden i det musikalske uttrykket disse komponistene hadde. Likeledes ønsker vi å vise til dagens aktive komponister – presentert ved  Elina Karpinska og hennes verk «Jeg Ser» til tekst av Sigbjørn Obstfelder – dette er et bestillingsverk fra 2016 til Namdal Symfoniorkesters 70-års jubileum.

Solistene til denne konsertene er hentet fra et stadig sterkere utøvermiljø i Nord-Trøndelag.

  • Einar Olav Larsen, fiolinist fra Verdal med solid forankring i folkemusikken. Han har vært med på en rekke innspillinger i ulike genre nasjonalt og internasjonalt og mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Han er bevisst på å føre arven etter Hilmar Alexandersen videre.

  • Runa Hestad Jenssen, sopran – også fra Verdal. Jobber som utøvende sanger med et repertoar som spenner fra folkemusikk til samtidsmusikk.  Samtidig jobber hun som universitetslektor ved Nord Universitet. Mange har opplevd Runa i operaroller ved distriktsoperaen og ved konserter med fylkesmusikerne og andre ensembler.

  • Torstein Fosmo fra Hommelvik har rukket å få bred erfaring fra musikk og scene fra Norge og Sverige. Opera Trøndelags oppsetninger av Flaggermusen og Tryllefløyten er sentrale bidrag i hans tilstedeværelse i Trøndelag. Fosmo er aktiv med egne prosjekt og i 2021 debuterer han på Trøndelag Teater i Jesus Christ Superstar.

Dirigenter er Laila Grendahl og Anders Skaugen  

Torsdag 11. november:

  • Lysvandring med 35 tablå og Jul i Steinkjer med tenning av julegata samarbeid med lag og foreninger i Steinkjer og Steinkjer Næringsforum med ressursgruppen for service, handel og kultur.

Fredag 12. november:

  • Etter-jobben-konsert på Kulturscenen Vårt Hjem med John Pål Inderberg Trio med Trygve Fiske på kontrabass og Håkon Mjåset Johansen på trommer, og Heidi Melgård på vokal. Andre sett i denne konserten er med Balkan Brasserie.

 Lørdag 13. november:

  • Hilmartalenkonserten med Synnøve Brøndbo Plassen og Gjermund Larsen

  • Storkonsert – med Bare Egil Spellemannlag, med Egil Hegerberg – vokal, Roald Kaldestad – gitar, mandolin, Tuva Syvertsen – fele, hardingfele, Erik Sollid – fele, hardingfele, Gjermund Silset – kontrabass

  • Midnattskonsert med Cantus, Namdal Vokalensemble og Hilmartalentet som solist.