TALE – Fortellerseminaret for kultur, næringsliv og forsking

Modern Digital Creative Agency Facebook Ad(2)

Steinkjer 11. – 12. november 2021

I en verden som i økende grad er styrt av tall og data, er det lett å glemme at det handler om mennesker. Og historiene vi forteller hverandre. Dette seminaret gir faglig påfyll til deg som driver med formidling, historiefortelling eller kommunikasjon i en eller annen form. Om du skal formidle et budskap, presentere forskning, selge en tjeneste eller et produkt der målet er å sikre hvordan kunder, besøkende eller medlemmer forholder seg til og opplever bedriften, organisasjon eller stedet, da er dette seminaret for deg. Det blir innlegg, diskusjoner, konsert, samtaler og gode lunsjer. Og du får selvfølgelig festivalpass til hele Hilmarfestivalen.

Seminaret er på Kulturkafeen Hegdahl-gården i Kristoffer Uppdals gt. 3 i Steinkjer – torsdag 11. november 10.00 – 15.00 og fredag 12. november 09.00 – 14.00. fredag 12. november InnoCamp, Skolegt. 22, Steinkjer er det i tillegg Frokostmøte – storytelling in business 07.30 – 09.00  

Smakebiter fra programmet
Klassekamp, konspirasjonsteorier, rasisme og by mot land er på ingen måte nye fenomener i idéhistorien. Disse fortellingene og måtene å forklare verden på fortsetter å engasjere mennesker verden rundt. I en verden hvor digital teknologi, tall og algoritmer fremmer ytterpunktene på alle konfliktlinjer; hvilke fortellinger kan vi fortsette å bruke, og hvilke må vi kvitte oss med? Debattredaktør i VG: Hans Petter Sjøli fra Steinkjer møter politisk redaktør i VG Yngve Kvistad fra Inderøy i en samtale ledet av Odd Birger Grønli.

Den samiske kulturen er en muntlig kultur. På veg inn i det nye sørsamiske kultursentret vil Saemien Sijte bygge opp hele utstillingen rundt historier. Direktør Birgitta Fossum forteller om det nye kulturhuset og arbeidet med, og tankene bak den nye permanente utstillingen der.

Hvordan få mennesker til å ta inn over seg og forstå krigens grusomhet og kompleksitet for å forstå den verden vi lever i i dag? Det er gjennom historiefortelling, svarer direktør ved Falstadsenteret Christian Wee. Han vil fortelle om Falstadsenterets satsing på fortelling i formidlingen, og hvorfor han mener dette er en viktig måte å nå et nytt publikum på.

Noen få norske fortellinger er så sterke at de kan løfte bedrifter og steder til verdensomspennende berømmelse. Hotelldirektør, historieforteller og myteskaper Mikael Forselius bruker fortellinger som grunnlag for kommersiell suksess, og tallene lyver ikke; Hør fortellingen om hvordan den gode historien om opplevelser i verdensklasse har vakt oppsikt. Hør om hvordan fortellingene har skapt oppmerksomhet for Britannia, og hvordan historiefortelling brukes internt og eksternt.

Det blir lunsjkonsert med Gjermund Larsen og Hilmartalentet Synnøve Brøndbo Plassen.
Og mye mer! Se vedlagte invitasjon med komplett program for seminaret.

Seminar og Hilmarfestival for kr 1 500,-
Vi tilbyr to dager faglig påfyll, sterke diskusjoner, nettverksbygging, lunsj og festival til en sterkt rabattert
pris kr. 1 500,-. Dette er gjort mulig med gode samarbeidspartnere og støttespillere som Kreativ Næring i Kulturrådet, Trøndelag Fylkeskommune og Innovasjon Norge. Program til Hilmarfestivalen finner du her. Her kan du oppleve historiefortellingen i lysvandring med tablåer, Verrankveld med bla. smakebiter fra Eplene i Messehagen, etter-jobben-konserter på Vårt Hjem, Hilmar X, kåseriteater, fortellerteater, dansefester og mye mer.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.
Påmelding HER (lenke til billett med påmeldingsskjema)

Gleder oss til å se deg på TALE fortellerseminaret!

Hilmarfestivalen arrangerer sammen med fortellernettverket TALE; Explorative AS, Falstadsentret, Yttervika Gard, Gruveteater i Malm, Kulturkafeen Hegdahl-gården, Lindseth Reklame, Vill Mat, Midtnorsk Fortellerforum, Nord Universitet, Samfunnsvitenskapleg fakultet, Stiklestad Nasjonale Kultursenter avd. Egge, Saemien Sijte, Stiftinga Hilmar Alexandersen, Steinkjer bibliotek, Steinkjer kommune, Tindved Kulturhage og Visit Innherred. Og våre nasjonale og internasjonale partnere; Fortellerfestivalen i Oslo, Jakob Sande – Senter for forteljekunst, Memoar (i Bergen), Midt-Troms Museum og Sagobygden i Ljungby i Sverige