Nå kan du se Lysvandringen og kulturopplevelsen på 360-graders videoer på YouTube – Hilmarfestivalen

image5

360 Video | I høstmørket under Hilmarfestivalen 2022 skapte vi ved hjelp av støtte fra Norsk Kulturråd og gode samarbeidspartnere som NTE, Sparebank 1 SMN og AMFI, en magisk lysvandring og uforglemmelige øyeblikk på Torget i sentrum av Steinkjer. Steinkjer kulturskole sine talent fylte oss med med sang, musikk og dans. Thingumajig Theatre og HilmArt med over 40 lanterner bygd av barn, ungdom og voksne i et tverrkulturelt og -faglig kunstprosjekt ledet oss gjennom en amatør- og kunst mønstring på vei til “Vennskap”, en sterk kulturopplevelse der 1000 mennesker samlet seg på Torget. Profesjonell lysdesigner bidro til å gjøre opplevelsen helt spesiell og det var mange store og forbløffede øyne å se blant publikum og elevene på kulturskolen fikk i mørket virkelig vist hva de kan – imponerende. Dette var versjon 1 og vi lover å komme tilbake med en enda mer spektakulær kulturopplevelse under Hilmarfestivalen 2023. 

Se den 360 videoen her:

DEL 2 se her:

Lysvandringen er en amatørmønstring som feirer mangfoldet av kultur og kulturer i Steinkjer gjennom møte med tablå på veien. Årets tema for Hilmarfestivalen var vennskap – det var også tema for lysvandringen og kulturopplevelsen på Torget. Tablåene som tusen mennesker fikk oppleve fra Amfi til Torget var; Inderøy vgs. dans, 2. og 3. klasse med Danseutbrudd, Kulturskolen hadde Blåsere, Foreningen Gamle Steinkjer med Lysbilder av gamle Steinkjer, Ogndal Rockeklubb danset swing sammen med Monicas Toradergruppe som spilte torader-musikk. Julestemning på Bjerkem med Teater, sang, smånisser og store nisser. Fem damer fra Eritrea med Eritreisk sang, dans og folkedrakter. Kristofer Uppdals venner hadde med Kristofer Uppdal selv. Kameratklubben 4H og ungdommer fra Flyktningemottaket var verter på tablåene underveis. Thingumajig Theatre med lanterner og Lysende reiner. Det var Ukrainsk dans, Steinkjer vgs. kunst- og arkitektelever med Lanterner. Det var Steinkjer kulturskole med Dansegruppe 1. Steinkjer kulturskole med Teater-tablå og Eplene i Messehagen med dans og musikk. Nord Trøndelag Motorhistorisk Forening deltok med sin veteran brannbil. Hilmarkontoret med Frida Kahlo og Mariachi, Kulturskolen med selvbygde lanterner sammen med mange andre som hadde deltatt på verksteder og bygd egne lanterner. Steinkjer Kulturskole med Dansegruppe 2, Steinkjer kulturskole med egen kunst, Vårtun med vakker utstilling og bålpanne. Arbeidet med lysvandringen var ledet av frivillig Tore Strugstad, som hadde med seg Ewelina Bernat fra Flyktningmottaket, Turgruppa i Røde Kors, Oddbjørn Stiklestad fra AMFI og komitemedlemmene Tor Skogseth, Rolv E Grande, Hallgeir Brandsegg, Fredrik Wasshaug og Elin Teisteklubb. Det er et enormt arbeid som legges ned med planlegging og gjennomføring, med alt det praktiske rundt fakkelbokser, fakler og ivaretakelsen av sikkerheten for tusen mennesker. Steinkjer kommune er en viktig samarbeidspartner på sperring av gatene. NTE var hovedsponsor.