I mai får vi det finske bandet Pauanne på turné!

Vår program. Bilder til kultar(1)

I mai får vi det finske bandet Pauanne på turné! Det blir en helt rå konsert med keyboards, fele og slagverk mikset med arkivtape, live på scenen.

  1. mai: Turnéteatret i Trøndelag, Verdal
  2. mai: Kuben Kulturhus, Grong
  3. mai: InnoCamp, Steinkjer
  4. mai: Dokkhuset, Trondheim

Finske Pauanne blåser deg av banen med folkemusikk spilt på fele, Hammondorgel, trommer og arkivopptak. Vi snakker forbannelser, gjeterdrømmer, heksejakt fra 1700-tallet og magiske gjerder som beskytter mot inntrengere. Hedenske ånder lever i dvale i de finske skogene – Pauanne har satt ut for å vekke dem!

Felespiller Kukka Lehto og Tero Pennanen på Hammondorgel samler, arrangerer og lager Pauannes musikk sammen med Oskari Lehtonen på trommer. De er fasinerte av fortidens heftige mytologier og tro, paranoia, fremmedfrykt og forfølgelse av kvinner. I deres musikk viser Pauanne at noen av disse elementene fremdeles lever i beste velgående, men i moderne drakt. Konserten passer for alle som er glad i enten fengende musikk, arkivopptak, mytiske figurer og mytologier, eller bare en skikkelig god finsk fest.

Kukka Lehto – fele, keyboard og arkivtape
Tero Pennanen – Hammond B3 orgel, keyboard og arkivtape
Oskari Lehtonen – slagverk og arkivtape

 

 

Billetter her