Mari Boine kommer til Hilmarfestivalen! Billetter i salg nå!

Helbillies_høsten_2023_SoMe_høsten_final2

Billetter i salg nå!

Hilmarfestivalgjengen er hoppende glade for å slippe de første artistene til Hilmarfestivalen 6.-10. november 2024. Vi har i vårt musikkprogram fokus på folkemusikk – FOLK E MUSIKK! Men vi liker også å leve på grensen, og vippe helt over mot andre sjangre. Hørt i fjor: «Herlighet, Hilmarfestivalen va så my meir einn æ trudd! Ferr ei stæmning, sykt bra! Æ trudd itj herre va nå ferr mæ!»

Festivalsjef Maiken Lien Jørgensen er spent på om den friske folkemusikkvinden som blåser over landet etter NRK-serien Trollstemt vil skape større interesse rundt festivalen, har trua, og lover et program som gleder både nye og gamle Hilmarfestival-fans. De tre første smakebitene får du her.

Det ligger an til en helt magisk stund i Hovedscenen, når Mari Boine legger turen om Steinkjer! Hvis du er en av oss som har sittet klistret til TV-skjermen og årets sesong av Hver gang vi møtes, har du vel som oss blitt grepet av Mari Boines sterke historie, hennes spennende musikkarriere og musikalske uttrykk. Boine er intet mindre enn en grensesprengende musikalsk pionér, og det er ingenting som å oppleve henne live! Det er magisk, suggerende og hypnotisk. Til oss kommer hun med fullt band, og et nytt studioalbum i bagasjen.

Jan Eggum entrer scenen på en av våre populære Etter-jobben-konserter. Jan Eggum er en av Norges mest elskede musikere, og er kjent for å trollbinde publikum med sine tidløse låter. Han har en sangkarriere som spenner over flere tiår, og hans imponerende katalog berører hjertet og reflekterer over livets opp- og nedturer. Her får du alt fra melankolske ballader til oppstemte og fengende låter som får deg til å danse i stolen; så kom på Hilmarfestival og la deg bli revet med av Eggums unike stil og lune humor.

Vi ønsker også felespilleren Ingeborg Ulberg Sommer velkommen til en solokonsert i Elvesalen! Her blir det tradisjonsmusikk, og pols fra Rørostraktene og runddans med nytt blikk på gamle spillestiler. Sommer ønsker å vise fram mangfoldet i denne musikktradisjonen – fra det melankolske spillet til det rytmiske særpreget som gir danselyst. Sommer har master i utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole, og er i dag freelance og lærer ved landslinja i folkemusikk ved Vinstra videregående skole, og har gitt ut soloplata Attkømmen.

Hold på hatten, og hold av 6.-10. november.

Billetter i salg nå!