Gratulerer Trygve Liahagen som det fjerde Hilmartalentet!

Foto Torfinn Lysne (2)

Hilmartalentet er det eneste nasjonale talentprogrammet innen folkemusikk. Det er et samarbeid mellom Sparebank 1 SMN, Talent Norge og Hilmar, og nå har det fjerde Hilmartalentet nettopp blitt valgt ut! Juryen, som består av lederne ved de tre utdanningsinstitusjonene innen folkemusikk i Norge, har plukket ut Trygve Liahagen til å være Hilmartalent for de neste to årene.

Trygve Liahagen er en fremragende ung spellemann fra Ottestad. Han komponerer og arrangerer, i tillegg til å være soloutøver, solist og ensemblemusiker. Liahagen har en fot solid plantet i tradisjonene, samtidig som han bryter med musikalske forventninger og er en ivrig improvisatør.

De siste årene har Trygve Liahagen markert seg som en av Norges fremste unge utøvere på fele. Han vant Fele klasse B på Landskappleiken både i 2022 og 2023, og ble i fjor tildelt Øyvind Berghs Minnepris, der han kvitterte for prisen ved å være solist med Kringkastingsorkesteret. Det ferske Hilmartalentet blir selvfølgelig å se på scenen under Hilmarfestivalen, 6.–10. november, og ved flere anledninger.

Bugge Wesseltoft. Foto: Nina Djaerrf

Som de forrige hilmartalentene, skulle Trygve også velge seg en mentor, det ble da jazz-pianist Bugge Wesseltoft. Trygve beundrer Bugge stort som musiker og synes det er virkelig stas at han takket ja til å være mentoren hans. Liahagen gleder seg stort til å lære av Bugge, alt fra spesifikke musikalske verktøy, perspektiv og tankemåte.