Hilmars Marked er tilbake!

Eilif Ramberg, Unheim Honning. Foto Hilmarfestivalen

Det er enda en stund igjen, men høsten er en travel periode for alle småskalamatleverandører, da man er på oppløpssida til julemarkeder flere steder i regionen. Vi ønsker derfor å gå tidlig ut med informasjon, så Hilmars Marked havner i årshjulet til produsentene. Her er det bare å sette av dagen til folkeliv, mylder og godt salg på Steinkjers flotte torg. Arrangementet foregår lørdag 9. november kl. 10-15, og det vil være helt gratis for utstillere å delta. Dette skal være en inkluderende arena for både små og litt større leverandører, sier festivalsjef Maiken Lien Jørgensen. Mange som er i startgropa med egenproduksjon har begrensede midler. På Hilmars Marked kan en også nytte anledningen til å skaffe seg et nettverk og bli kjent med flere som driver matproduksjon.

Hilmars Marked har vært en tradisjon under Hilmarfestivalen, men det hadde et opphold i fjor. I år har vi fått hjelp til organisering og påmelding av Marte Nessan og Eilif Ramberg fra Unheim Honning i Stod. De produserer selv rundt 2-3 tonn honning i året. Unheim honning driver også med alpakkaer, og selger ull fra disse.

Ung involvering

Eilif Ramberg er lærer ved restaurant og matfag på Steinkjer videregående skole, så han er opptatt av rekruttering i bransjen, og ser på Hilmars Marked som en læringsarena for ungdom. Derfor har han gått i bresjen for et samarbeidsprosjekt med salg- og servicelinja ved samme skole, der de får Hilmars Marked som case og prosjekt til høsten. Godt støttet av flere frivillige fra Hilmarfestivalen skal de legge godt til rette for en trivelig markedsdag. Hilmars Marked skal foregå samtidig med festivalens flerkulturelle myldrearrangement i Steinkjer kulturhus. Med fjorårets erfaringstall ligger det an til mange potensielle kunder – hele 3600 personer gjestet arrangementet.

 

Marte Nessan og Eilif Ramberg fra Unheim Honning gleder seg til Hilmars marked i november, og ser fram til å bli kjent med flere lokale produsenter og oppleve gode kundemøter. Foto: Hilmarfestivalen