Hilmars marked på Hilmarfestivalen

Hilmars Marked er tilbake!

Det er enda en stund igjen, men høsten er en travel periode for alle småskalamatleverandører, da man er på oppløpssida til julemarkeder flere steder i regionen. Vi ønsker derfor å gå tidlig ut med informasjon, så Hilmars Marked havner i årshjulet til produsentene. Her er det bare å sette av dagen til folkeliv, mylder og godt salg på Steinkjers flotte torg. Arrangementet foregår lørdag 9. november kl. 10-15, og det vil være helt gratis for utstillere å delta. Dette skal være en inkluderende arena for både små og litt større leverandører, sier festivalsjef Maiken Lien Jørgensen. Mange som er i startgropa med egenproduksjon har begrensede midler. På Hilmars Marked kan en også nytte anledningen til å skaffe seg et nettverk og bli kjent med flere som driver matproduksjon.

Hilmars Marked har vært en tradisjon under Hilmarfestivalen, men det hadde et opphold i fjor. I år har vi fått hjelp til organisering og påmelding av Marte Nessan og Eilif Ramberg fra Unheim Honning i Stod. De produserer selv rundt 2-3 tonn honning i året. Unheim honning driver også med alpakkaer, og selger ull fra disse.

Ung involvering

Eilif Ramberg er lærer ved restaurant og matfag på Steinkjer videregående skole, så han er opptatt av rekruttering i bransjen, og ser på Hilmars Marked som en læringsarena for ungdom. Derfor har han gått i bresjen for et samarbeidsprosjekt med salg- og servicelinja ved samme skole, der de får Hilmars Marked som case og prosjekt til høsten. Godt støttet av flere frivillige fra Hilmarfestivalen skal de legge godt til rette for en trivelig markedsdag. Hilmars Marked skal foregå samtidig med festivalens flerkulturelle myldrearrangement i Steinkjer kulturhus. Med fjorårets erfaringstall ligger det an til mange potensielle kunder - hele 3600 personer gjestet arrangementet.

Utstillere

Unheim Honning - Marte Nessan og Eilif Ramberg

Marte Nessan og Eilif Ramberg fra Unheim Honning gleder seg til Hilmars marked i november, og ser fram til å bli kjent med flere lokale produsenter og oppleve gode kundemøter. Foto: Hilmarfestivalen

Invitasjon til utstillere

Har du lyst til å delta med salg av småskalamat på HILMARS MARKED under Hilmarfestivalen?

Sett av lørdag 9. november kl. 10-15!

Tja, kanskje det? Kåste det nå å vårrå med?

Nei. Dette er et lavterskelarrangement, og alle småskalamatselgere fra Innherred får være med.

Kjæm det nå følk, da?

Hilmarfestivalen har nå samlet all sin aktivitet i Steinkjer kulturhus, og lørdag koker det godt. Under Hilmarfestivalen i 2023 deltok 2300 personer på vrimlearrangementet inne i kulturhusfoajeen lørdag formiddag, så her er det potensiale for stor tilstrømming! Dere vil trekke enda flere!

Koss får kundan våttå at vi e der, da?

Vi i Hilmarfestivalen lager en sak på HILMARS MARKED i Hilmaravisa, som kommer ut i et opplag på 45 000 (inkl. digital spredning). Vi kommer også til å få presseoppslag om markedet på forhånd, og dele informasjon om det i våre kanaler på Facebook og Instagram.

Så blir det opp til dere alle da, å spre informasjon på deres egne sider. Dette blir en dugnad for å vise fram hvor mange flotte småskalamatfolk vi har i og rundt Steinkjer! Tagg gjerne #hilmarfestivalen #Hilmarsmarked

Ja, herre bli æ med på!

Du melder deg på ved å sende inn påmeldingsskjema innen 10. September. Påmeldingsskjemaet finner du HER

Strøm da? Korr får æ stå?

Ta med rikelig med skjøteledning med de overganger du trenger. Plassering på torget jobber vi fram når vi ser hvor mange som melder seg på. Blir vi mange bruker vi areal både utenfor Steinkjer kirke og selve torget.

Ka må æ ta me’?

Ta med alt du trenger, inkl. bord, utstyr, stol, evt. bod eller telt.

Ja, men, æ lure på -

Til å organisere påmelding og koordinere påmeldingen har vi vært så heldige å få hjelp av frivillig Eilif Ramberg fra Unheim honning. Eilif får du tar i på telefon 982 43 511 eller på mail [email protected]

Ta kontakt hvis noe er uklart.

Vi ser fram til folkeliv og godt salg på Steinkjer torg, og håper å se deg der!

Med vennlig hilsen

Maiken Lien Jørgensen
Festivalsjef
Mob. 915 69 545
Mail: [email protected]