HilmART

HilmArt presenter kunst på nasjonalt og internasjonalt nivå i dialog med lokal skapende virksomhet.

Samspillet mellom billedkunst og musikk er et av festivalens bærende elementer, og  HilmArt samarbeider med Steinkjer kunstforening, Steinkjer Kulturskole, Steinkjer Videregående skole, Uppdaldåggån, Jakob Weidemanns venner, Saemien Sijte, Egge Museum og andre om utstillingar under festivalen.

HilmArt har et programråd som står for planlegging og gjennomføring av programmet.

Anne Mette Hegdahl er leder av programrådet som ellers består av Inger Marie Lillesand, Robert Øfsti og Susanne Lyngmann.

HilmART 2021

Under årets festival arrangeres det to utstillinger, utstillingen JORD på Studio Blikket og utstillingen KERAMISK KUNST - Trøndelag i Kulturkafé Hegdahl-gården. Der JORD åpner for  de store overbyggende spørsmålene byr utstillingen KERAMISK MANGFOLD på den nære historien  og praktisk bruk av jord, ( leire ) omformet til vakre keramiske gjenstander.

JORD

Studio Blikket, 06. november - 12. desember

Kloden vi bor på, elementet jord, jord som livsgrunnlag og betingelse for overlevelse, jord som sted og tilknytning, jord med asfalt og bysamfunn over,  jord som natur og noe vi alle deler.

Laila Brandsfjell, Veslemøy Lilleengen, Matti Aikio og Morten Jensen Vågen er invitert inn med arbeider som på ulike måter berører tema.

Brandsfjells arbeider har utspring i Duodjie, Lilleengen viser arbeider utført i den japanske Dorodango-teknikken, Aikios arbeider tar utgangspunkt i hans familiebakgrunn  med reindrift og Vågens arbeider springer ut fra en urban kontekst.

Utstillingen er produsert i samarbeid med Saemien Sijte.

Duodji_2_studio-12 LB A foto Carl-Johan Utsi A home for a stone

A home for a Stone 2011, Laila Brandsfjell.
Foto: Carl-Johan Utsi

HilmArt Artist talk 

Jérémie McGowan i utstillingen JORD, lørdag 06.12 kl 15.30

Jérémie McGowan er designer, change-maker og punk bassist basert i Romsa/Tromsø. Han har doktorgrad fra University of Edinburgh, har undervist, forsket, stilt ut og kuratert internasjonalt og har blant annet vært direktør på Nordnorsk Kunstmuseum, seniorkurator ved Nasjonalmuseet, og førsteamanuensis på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Jérémie lanserte nylig Arctic Armpit, et enmanns punkband og visjonær tenketank.

arctic armpit Jeremie McGowan

KERAMISK MANGFOLD  - Trøndelag

06. november - 12. desember.
Utstillingen vises i Kulturkafé Hegdahl-gården i Kristofer Uppdals gate

Det trønderske landskapet består i stor grad av leire. Leire og mineraler fra jord, er basisen for en keramikers arbeid. Denne utstillingen er første del av et større prosjekt med tittel  Landskap, leire, hus og keramisk kunst.

Med utgangspunkt i eldre Trønderkeramikk, presenteres sentrale keramikere knyttet til Trøndelagsregionen: Eva Børresen, Bjørg Hougen, Janne Rennemo, Ragnhild Stuberg, Kaisuke Ueno, Kristin Minsaas Bromstad, Anne Marie Hagerup og Robin Schellenberg.

Søndag 7.november kl 14:00 vil Ian Reed, forfatter av boken Trønderkeramikk holde et foredrag om det samme tema i Kulturkafé Hegdahl-gården. Dette er et arr. i samarbeid med Egge Museum

Bildetekst

Av Kristin Minsaas Bromstad.
Foto: Torstein Dalemark

«Hemmelige kunstverk»

- en oppdagelsesferd ledet av Robert Øfsti

Tirs 9.nov kl. 14:00 -15:30 og lør 13.nov 12:00 - 13:30.

Vandringen starter ved Eva Børresens relieff ved inngangen til den gamle kinosalen i Samfunnshuset. Vandringen besøker Steinkjer Tinghus  og ender med Kaisuke Uenos keramiske vegg-frise i 7.etg  i Statens hus.

3 2 Keisuke Ueno til hjemmeside

Av Keisuke Ueno.
Foto: Torstein Dalemark

Knut Sveen - GRAFIKK

Steinkjer Kunstforening er en del av kunstprogrammet under Hilmarfestivalen.

Steinkjer Maleklubbs Festivalutstilling vises  i Kongensgate 30.

Kunst, Arkitektur og Design, 2. trinn ved Steinkjer Videregående skole stiller ut sine arbeider i Svein Jarls gt 4.

Elevene Steinkjer Kulturskole vil vise sine arbeider i og utenfor Samfunnshuset i Steinkjer.

Både elevene ved Kunst, Aritektur og Design og Kulturskolen i Steinkjer har sett arbeider  av kunstnere i utstillingen JORD som en inspirasjon  til egne arbeider.