BayanTonic

12. mai 2022

19:00 - 20:30

Vårt Hjem, Steinkjer

Vårt Hjem Steinkjer, Kongens Gate, Steinkjer, Norge

Velkommen til vårkonsert med BayanTonic, hvor to virtouser åpner dørene til trekkspillets skattekammer!

Den svenske storspilleren på torader Lars Karlsson og den norske mesterspilleren på trekkspill Øivind Farmen har satt hverandre i stevne og reiser ut på konsertturné sammen som duoen ”BayanTonic”. Med utgangspunkt i vidt forskjellige musikalske miljøer, setter de sammen en konsert med stor bredde og skiftende stilarter. Det serveres meget lyttervennlig og underholdende musikk som alle med et forhold til trekkspill vil storkose seg til.

Lars Karlsson har vunnet en rekke durspillkonkurranser, og i 1993 vant han det nordiske mesterskapet. Han har ligget på svensktoppen i flere uker med låten ”Pizza-Shuffle”. I tillegg til sin utstrakte virksomhet som utøver, er han kjent som en meget aktiv komponist og har bl.a. skrevet bestillingsverket ”Messe for durspill, kirkekor, strykekvartett og slagverk” til Fjärås kirke. Han har mottatt Kungsbacka kommunes kulturstipend og SKAP-stipendet, sammen med bl.a. Alice Babs og Bjørn Ulvaeus.

Øivind Farmen er klassisk utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Han har bl.a. vunnet “Trofée Mondial de l’accordéon” (“Verdensmesterskapet på trekkspill”), spilt konserter i en rekke land fra Kina i øst til USA i vest, samarbeidet med musikere som Elise Båtnes og Ole Edvard Antonsen og vært solist med ulike symfoniorkestre. Han har en rad CD-produksjoner bak seg innen svært ulike stilarter og er bl. a. blitt nominert til Spellemannpris i både folkemusikklassen (2008) med bandet Flukt og i samtidsmusikklassen (2010) med egen soloproduksjon.

Arrangementet er et samarbeid mellom Hilmar Året Rundt og Malm Trekkspillklubb. Trekkspillklubben deltar også med et innslag eller to på konserten.