Ettermiddagsdans med P. A. Røstads orkester

12. august 2022

16:00 - 18:00

Steinkjer samfunnshus

Steinkjer Samfunnshus, Kongens Gate, Steinkjer, Norge

Nå inntas Steinkjermartnan av Hilmarfestivalen og P. A. Røstads Orkester! To effektive timer i Festsalen blir det gammeldans med et av landets mest beryktede orkester. Spenn på deg danseskoa eller ta turen bare for å nyte musikken og stemninga.

P. A. Røstads orkester er sannsynligvis det lengstlevende orkesteret innen gammeldans- og folkemusikkmiljøet i landet. Iallfall som fortsatt er aktivt i dag. Orkesteret ble startet av Petter Andreas Røstad Senior i 1963, og vokste seg til å bli noe helt spesielt som alle i folkemusikk-Norge er godt kjent med. Polariteten tok spesielt av da de på starten av 70-tallet startet samarbeid med den legendariske spellemannen Hilmar Alexandersen. «Hilmar-tradisjonen» er et begrep i dag, og dette omfavner nettopp samarbeidet mellom P. A. Røstads orkester og Hilmar Alexandersen.

Orkesteret ledes i dag av Petter Andreas Røstad jr., barnebarnet til grunnleggeren, og med samme originale besetning har han med seg Dag Ståle Larsen på trekkspill, Torfinn Hofstad på fele, Villy Kvernmo på gitar og Bjørn Arild Aksnes på kontrabass.