Hopp til navigasjonHopp til innholdHopp til bunnområde

Festivalfinale: Frode Fjellheim med Quintus

8. november 2020

14:00 - 15:30

Vårt Hjem, Steinkjer

Kongens Gate 18, 7715 Steinkjer, Norge

NB! Merk endret tidspunkt! Konsertstart klokka 14.00 på Vårt Hjem.

Frode Fjellheim er en norsk musiker og komponist. Han vokste opp i Karasjok, men har sørsamisk familiebakgrunn og er sterkt knyttet til sørsamisk joik.

Fjellheim har sin utdannelse fra jazzlinjen ved Trøndelag Musikkonservatorium, nå en del av NTNU. Han har en allsidig musikalsk bakgrunn, med piano/keyboard som hovedinstrument. Fra 1982 til 1992 var han ansatt som teatermusiker og komponist ved Trøndelag Teater i Trondheim. I 1992 dannet han Jazz Joik Ensemble, en gruppe som satte den sørsamiske joiken inn i en ny og moderne musikkstil. Gruppens debutalbum, Saajve Dance, kom i 1994. Senere album ble utgitt under navnet Transjoik.

Fjellheim har samarbeidet med musikere innenfor jazzfolkemusikkrock og klassisk. Han har også laget bestillingsverk for festivaler og musikk for film og TV. I 2004 kom hans bestillingsverk Arktisk messe fra Festspillene i Nord-Norge i 2000 ut på CD. Fjellheim har også gitt ut bøkene Joik for kor (2002) og læreboka for grunnskolen Med utgangspunkt i joik (2004). Fjellheim mottok Spellemannprisen 2004 for soloalbumet Aejlies Gaaltije — The Sacred Source.

På denne konserten har han med seg Quintus:

Quintus er et band tilknyttet Fylkesmusikerne i Trøndelag. Bandet ble startet i 1994 og musikerne kommer fra Norge, Sverige og Danmark. Selv om musikerne er skandinaviske, er musikken de selv komponerer og arrangerer inspirert av tradisjoner fra hele verden.

Quintus samarbeider med kunstnere som representerer ulike genrer og ønsker med det å utvide sine musikalske horisonter. De preges av den fantasi, glede og entusiasme de deler med publikum.

Scroll til toppen