Fortellerbonanza

11. november 2023

10:00 - 12:00

Steinkjer bibliotek

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Kjøp billetter

Ole Fransson er en av mange som kommer og forteller historier til deg

Fortellebonaza – det er akkurat det. En bonanza med fortellinger!

Er du glad i å høre på en god historie? Det er ingenting som slår opplevelsen av en riktig god historie i godt lag. Og her på Hilmarfestivalen og det flerkulturelle myldrearrangementet er det flust av dem. Og alle mulige. Det blir eventyr, historier fra virkeligheten, det blir historier som er litt skumle, noen som er morsomme, og noen som er litt underlige. Du kan høre en, eller mange. Hver fortelling er ca. 10 minutter.

Fra kl. 10.00  og hvert kvarter fram til kl. 12.00 kan du altså rusle rundt på Steinkjer bibliotek og finne nye fortellinger. De fleste passer til alle aldre. Noen kan være på engelsk, da står det et skilt om det. Noen kan passe litt bedre for voksne, da får du vite det også. Den yngste forteller kommer fra Flatanger og er 12 år. Hvor gammel de eldste er vet vi sannelig ikke, men de kommer i alle fall både fra flere steder i verden, og Sverige også. Her er det bare å ta for seg og gi seg hen til mange fortellerstunder.

Her er en smakebit på hva slags historier du kan høre – og mer kommer!

  • Solveig Rosenvinge: Kloke kvinner, elgjakt og en smak av himmel (lett blanding)
  • Elsa holmedal: Min høyhælte forfengelighet (en historie fra virkeligheten)
  • Eva Maria Aagaard: Votten, ekornet og synåla (et eventyr fra de finske skogene)
  • Sara Oja är berättare, dramapedagog och cirkusartist med rötter i mittsverige. Sara älskar sagor av alla de slag – folksagor, fabler och skapelseberättelser och när hon berättar blir det också gärna just sådana. På Himarfestivalen kommer hon bjuda på berättelsen “Hur vintern kom till” och kanske även på “Floden som flög till himlen”.
  • Emil Eklöv är en storyteller och musikartist från Jämtland. Emils berättelser tar oss med humor och spänning på en resa in i magin som döljer sig i vardagen.
  • Linda Forss er forteller med både ord och musik, på svenska och på sitt modersmål jämska. Eller kanske är det Øst-trØndersk? Till Hilmarfestivalens Fortellerbonanza tar hon med sig ”Barnet som berättade ikapp med trollet”
  • Ola Fransson er en lyckligt rotlös norrlänning som är född i Stockholm men bor i Undersåker, Åre. Fantasier och fakta från mitt liv blandas i mitt huvud till olika berättelser. Berättar gör jag för att öppna mina och min publiks öron och ögon. Natur och människor är det jag inspireras av.

 

Dette er et samarbeid med Steinkjer Fortellerforum, Midtnorsk Fortellerforum, fortellernettverket i Jämtland og Herjedalen, TALE, Interregprosjektet Samspel og Steinkjer bibliotek.

Kjøp billetter