Fra Uppdal til Shakar – Arbeiderlitteratur på 45 minutter – 23 november

23. november 2023

18:00 - 18:45

Elvesalen Steinkjer kulturhus

Kjøp billetter

Uppdaldåggån strekk seg utover Hilmarfestivalen, og arrangerer og seminar 23 november

Arbeiderlitteratur på 45 minutter

Kristoffer Uppdals venner, Steinkjer bibliotek og Hilmarfestivalen inviterer til ein rekordkjapp og medrivande gjennomgang av arbeiderlitteratur frå 1700-tallet og fram til i dag. Dette foredraget er ein del av Uppdaldåggån, som i hovedsak arrangeres under Hilmarfestivalen i veke 45. 

Janne Stigen Drangsholt fortel og forklarar, og Therese G. Eide illustrerer og starter med William Blake sitt dikt om skorsteinsfeiarar med endestasjon i Zeshan Shakar sin trilogi om klassereise. Undervegs stansar vi ved flere av verka til Jakob Weidemann og Kristofer Uppdal, og ser på korleis desse  høvdingane med utgangspunkt i Steinkjer passar inn i arbeidertradisjonen. 

Professor og forfatter Janne Stigen Drangsholt står blant anna bak bokserien om Ingrid Winter, medan Therese G. Eide fangar effektivt essensen av kvardagslivet i stripeserien Intet nytt fra hjemmefronten, og har gitt ut fleire kritikerroste tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har og samarbeida om boka Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Det vil bli åpen bar/café.

Kjøp billetter