Alexander Stub – Linoleumssnitt

2. november 2019

13:00 - 14:00

Regimentsboligen, Steinkjer

Johan Bojers gate, 7713 Steinkjer, Norge

Kjøp billetter

"Da lyset kom tilbake" – 75x60cm - Opplag 35

Stubs arbeider karakteriseres ved hans sterke bruk av farger og kontraster.

Alexander Stub er født i Bergen (1978).
Han hadde sin første separatutstilling så tidlig som 1994. Etter utdannelsen på Kunstskolen i Bergen hospiterte han to år på et grafisk verksted. Fra 2004 har han drevet som kunstner/grafiker på heltid. Stub har jevnlig separatutstillinger, og er innkjøpt av og har utsmykket en rekke store bedrifter.

Alexander Stub har blitt en mester innen linoleumssnitt, en teknikk som færre og færre jobber med. Linosnitt er en gammel teknikk som er nært beslektet med tresnitt.

Personlige refleksjoner:

“Naturens lys og former har alltid fasinert meg. Jeg bruker mye tid på fjellet gjennom alle årets tider. Særlig våren fasinerer meg med snøsmelting og alle de kontrastene som da kommer frem.
Minner og inntrykk tar jeg med meg til atelieret hvor jeg lager små skisser som igjen blir overført til linoleumsplater. Streken blir skjært vekk med små v-jern.

Hvert bilde består av 3-4 plater, gjerne med flere farger på hver plate. Fargene blir rullet på med små valser på de områdene som står igjen etter utskjæringen. Platene blir enten trykket vått i vått, eller jeg lar det tørke etter hver plate. Det er alltid spennende å se resultatet etter at den siste platen har gått gjennom pressen.
Opplagene mine er små og består somregel av 30-50 eksemplarer. Jeg trykker alle bildene mine selv, noe som gjør at de blir så orginale som de kan være.”

Arrangementet er en del av HilmART satsinga “Fra sted til sted – en visuell og musikalsk byvandring”.

Kjøp billetter