Hans Børli-kveld

9. oktober 2023

19:00 - 20:15

Galleri Fenka

Galleri Fenka, Kirkegata, Levanger, Norge

Hans Børli-kveld

–  Dagen er et brev som aldri kommer.

Skuespiller Torstein Andersen og musiker Tor Einar Bekken hyller den folkekjære forfatteren i ord og toner. Tor Einar Bekken fremfører folkelige toner og slåtter fra bl.a. Finnskogen og Torstein Andersen fremfører dikt og prosa og forteller om Børli. Forestillingen er vist for bl.a. fire fullsatte hus på Litteraturhuset i Trondheim, og den varer i ca 75 minutter.

 

Hans Børli (1918-1989) blir ofte omtalt som «skogens dikter». Han arbeidet hele sitt voksne liv som tømmerhogger, og hans litterære utgangspunkt var skogen, for den kjente han bedre enn noen. I diktingen var han også opptatt av politikk, og i økende grad eksistensielle problemer som angst, ensomhet, tro, tvil og død. Børlis litterære produksjon strekker seg fra 1933 til 1988, og i løpet av denne perioden skrev han 22 diktsamlinger.

Børli ble tildelt en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen og Doblougprisen. Han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 1972 for diktsamlingen Isfuglen.

Tor Einar Bekken (f.1964) går under artistnavnet Dr Bekken. I 2019 ble han valgt til årets bluesartist. Han er blues- og jazzmusiker, kjent for sitt spektakulære pianospill. Han har gitt ut en rekke album, både som soloartist og med ulike band og gjesteartister. For albumet Upright Piano – Live at Bar Moskus ble han nominert til Spellemansprisen 2017 i klassen blues.

Torstein Andersen (f. 1953) har jobbet som skuespiller i over 40 år. Har medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

– Dette er i samarbeid med Innherred Seniorforum og Galleri Fenka.