Synnøve Brøndbo Plassen og Silje Liahagen

9. november 2023

20:30 - 22:30

Elvesalen

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Folkesang-konsert!

På denne konserten får du oppleve to av de fremste unge folkesangere i Norge i dag. Begge to har utmerket seg på den norske folkemusikkscenen og på kappleiker, og nå ønsker de å ta publikum med på en reise tur-retur Østerdal – Hallingdal.
Silje Risdal Liahagen kommer fra Torpo i Hallingdal. Ho er fast inventar i Kvedarkvintetten og i nyetablerte Kitchen Shindig. Liahagen jobber både i nyskapande danseframsyningar og teateroppsettinger, og som sanger og musiker i prosjekt med flere musikksjangere. Silje har i mange år jobbet med tradisjonsmusikken og folkedansen i Hallingdal, og hun har også gått i lære hos den store folkesangkilden Gunnlaug
Lien Myhr.
Synnøve Brøndbo Plassen kommer fra Folldal i Østerdalen. Etter sitt debutalbum Hjemve, med slåttetralling fra Folldal, fikk hun både spellemannsnominasjon og folkelarmpris i klassen solo. Med føttene godt plantet i folkesangtradisjonene i Østerdalen og Trøndelag jobber hun både med folkemusikk og musikk i retning samtid og improvisasjon. For tiden er hun aktuell med soloplata, Den lyse dag, som ble utgitt den 3. november.
Nå ønsker de å vise frem bånsuller, slåtter, viser og ymse stubber fra sine tradisjoner i Hallingdal og Østerdalen.