Hilmarkonserten med Jørgen Nyrønning – fra «Vikings» til Hilmarfestivalen

10. november 2023

18:00 - 19:00

Elvesalen

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Hilmarkonserten 2023 med Jørgen Nyrønning – fra «Vikings» til Hilmarfestivalen

Hilmarkonserten er et tradisjonelt arrangement med en soloutøver på fiolin av ypperste klasse. Vi er stolte av å introdusere filonspilleren Jørgen Nyrønning til årets konsert.

Jørgen Nyrønning kommer fra Ålen i Holtålen kommune i Trøndelag, og er oppvokst i en levende feletradisjon. Uteksaminert ved Ole Bull akademiet på Voss, og har i tillegg tatt utdanning ved Høgskolen i Telemark.  Jørgen var tidlig med som kappleikspellemann og har oppnådd mange gode plasseringer og spilte seg opp i A – klassen under Landskappleiken i Seljord i 2011. Gjennom årene har Jørgen fått flere utmerkelser for sitt felespill. Han mottatt Drømmestipendet, Holtålen kommunes kulturstipend, arbeidsstipend fra Bygdapreg i Ålen, stipend fra sparebank 1 Midt- Norge, arbeidsstipend fra Ålbygglaget i Oslo og Fureprisen. Jørgen ga ut sin første soloplate i 2013 og har bidratt i en rekke andre musikkproduksjoner. De siste årene har Jørgen turnert store deler av verden sammen med bandet «Wardruna» som står for mye av musikken i HBO sin serie «Vikings».

Spillet til Jørgen beskrives av mange som impulsivt og direkte, med godt driv i musikken.  Vi gleder oss, og liker du drivende god fele-traktering, så ser vi deg der!