Hilmarkonserten med Torfinn Hofstad

6. november 2020

18:00 - 19:00

Høvel`n, Dampsaga Kulturhuse

Bogaveien 10, 7725 Steinkjer

Kjøp billetter

Billetten gjelder også Spellmannsmønstring samme sted kl. 20:00

Torfinn Hofstad er en universitetsutdannet felespiller fra Verdal. Med bred erfaring fra mange sjangre lar han seg inspirere av flere uttrykk, selv om det er folkemusikk fra Innherred som ligger hans hjerte nærmest.

Som åtteåring ble Torfinn ved en tilfeldighet presentert for gammeldansmusikk, og han bestemte seg straks for å lære seg å spille fele. I kulturskolen og i Verdal Juniorspellmannslag fikk han stifte bekjentskap med folkemusikkfamilien Larsen, og fant etter hvert veien til musikklinja ved Inderøy videregående skole, Toneheim folkehøgskole, og til slutt Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Allsidighet og sjangervariasjon er viktig for Torfinn, og i tillegg til fela trakterer han flere andre instrument. Med flere band og prosjekt spiller han pop, rock og countrymusikk, og selvfølgelig folkemusikk og gammeldans med blant andre P. A. Røstads orkester.

Og nettopp P. A. Røstads orkester blir å høre på Hilmarkonserten. De er ett av landets fremste gammeldansorkester, og er spesielt kjent for sitt rytmiske driv. De viderefører tradisjonen etter P.A.Røstads kvartett med Hilmar Alexandersen, som på 1970-tallet tok gammeldans-Norge med storm. Den gang med Petter Andreas Røstad (1927-2007) som orkesterleder. Nå med barnebarnet Petter Andreas i samme posisjon.

Kjøp billetter

Billetten gjelder også Spellmannsmønstring samme sted kl. 20:00