Jul i Nord – Etter-jobben- konsert

8. desember 2023

17:00 - 18:00

Kulturscenen Vårt Hjem

Vårt Hjem Steinkjer, Kongens Gate, Steinkjer, Norge

Gnistrande Vestlandsslåttar i stereo felespel

Jul i Nord er glorete, glitrende julepynta Nordlandshus i vintermørket. Jul i Nord er sakral fred under tente adventsstaker til messe i den lille trekirka. Jul i Nord er fest og frieri i romjula, da alle endelig har tid til sånt. Og Jul i Nord er skumle, underjordiske vesenene som lusker fram når mørket senker seg over Norden.

Jul i Nord er garantister for julestemning enten du vil le, synge med eller simpelt hen la julefreden senke seg. Hilde Fjerdingøy (torader/vokal, Ingebjørg Lognvik Reinholdt (vokal/gitar), Hanna Andersson (fele/vokal) og Morten Kvam (bass/vokal) har siden 2015 gledet folk fra nord til sør med sang, spill og sin lune humor. Sammen har de funnet sin egen måte å frembringe julestemningen på. Her får du juleskatter fra Nordland, drivende dansemusikk og kjente, kjære julesanger i ny drakt. Musikken serveres sammen med historier og fortellinger knyttet til jul og juletradisjoner, både av det humoristiske og det mystiske slaget.

Jul i Nord ber deg inn til en julekonsert du sent vil glemme – en konsert med duft av kongerøkelse, snus og furunål.

I 2023 er Jo Einar Sterten Jansen (fele/vokal) vikar for Hanna Andersson.

“Det handlet om gamle, norske juletradisjoner, de overtroiske og mystiske aspekter så vel som det religiøse. Vakre og livlige folketoner gikk hånd i hånd med såre og sakrale salmer. [….] glimrende musikere som spiller med eleganse og følsomhet og formidler med en glød og en inderlighet som treffer rett i hjertet.”

– Terningkast 6 i Rana Blad

 

– Dette er i samarbeid med Kulturscenen Vårt Hjem