Marja-Liisa Orgelsuite

30. april 2019

14:00 - 15:00

Røstad Scene

Nord universitet, Levanger, Høgskolevegen, Levanger, Norge

Marja-Liisa Orgelsuite er et musikalsk møte mellom seks sammenleggbare trøorgel fra Norden.

Idemaker og komponist bak Marja-Liisa Orgelsuite er Mariann Torset fra Målselv. Mariann avslutter i vår sitt masterstudie i musikkvitenskap ved Nord universitet på Levanger. Marja-Liisa har vært en sentral figur i studiet, så forestillingen på Røstad scene tirsdag 30. april er det nærmeste hun kommer en eksamenskonsert.

 

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikk de siste 50 årene, og Norge har kommet etter i løpet av de siste 20 årene. I dag er trøorgel et viktig instrument hos mange av våre mest kjente folkemusikere. Milla og Leija fra Finland, Kristina og Janne fra Sverige, og Harald og Mariann fra Norge har møttes flere ganger i løpet av det siste året, og utforsket hva seks sammenleggbare trøorgel kan få til sammen. Resultatet er blitt Marja-Liisa Orgelsuite, og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd.

 

Marja-Liisa Orgelsuite er enda en vellykket samproduksjon mellom festivalen Kalottspel og Folkemusikk Nord. Koreograf Sigurd Johan Heide (Kartellet) sin signatur vises også tydelig i produksjonen. Marja-Liisa Orgelsuite sin Norgesturné strekker seg fra Bodø til Oslo, og Orgelsuiten skal i løpet av høsten også på turné nord i Sverige og Finland. Prosjektet er finansiert av Det norske komponistfond, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, i tillegg til Folkemusikk Nord, Troms fylkeskommune, og Kalottspel som driver prosjektet.

Musikere:

Mariann Torset (N) Komponist: Mariann Torset Harald Lind-Hanssen (N) Koreograf: Sigurd Johan Heide Leija Lautamaja (Fi) Produsent: Terje Foshaug Milla Viljamaa (Fi) Prosjekteier: Kalottspel Kristina Bergström (S) Janne Strömstedt (S)