Musikalske lokalhistorie – konsert og arkivdykk

5. februar 2024

19:30 - 20:30

Fjøset på Nyrønningen

Storbudalen 56, Budalen, Norge

Musikalske lokalhistorie – konsert og arkivdykk 

Kom og opplev en underholdende og stemningsfull kveld hvor publikum får oppleve både fortidas og dagens utøvere innen trøndersk tradisjonsmusikk og -dans. Med en unik kobling mellom konsert med folkesangeren Synnøve Brøndbo Plassen, folkemusikeren Torfinn Hofstad og lokale utøvere, og presentasjon av spennende film- og lydopptak fra arkivet med Marit Vestrum, blir dere tatt med inn i en verden av vakker musikk, sang og dans med dype røtter i det trønderske lokalsamfunn. Arkivmateriale med spell-, sang- og danseopptak er tilpasset hver av de 5 bygdene konserten besøker i løpet av turneen. 

Denne konserten har de i tillegg fått med seg Budals egen folkesanger og felespeller, Ingrid Storlimo. Ingrid er en av få som bruker folkemusikken fra Gauldalen i dag. Hun er aktiv i flere konstellasjoner, og ga i 2021 ut plata “Bak vesterfjeldet”, med musikk fra Gauldalen.
Det er bare å glede seg! VELKOMMEN!

Medvirkende:
Synnøve Brønbo Plassen, sang
Torfinn Hofstad, fiol og gitar
Marit Vestrum, arkivpresentasjon og fiol
Ingrid Storlimo, fele og sang

Konserten er et samarbeid mellom Hilmar året rundt, Arkivformidling Trøndelag ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, og Budal skolekorps.