Han Okkenhaug og n’Hilmar

6. november 2021

19:00 - 21:00

Steinkjer Kirke

Steinkjer kirke, Kongens Gate, Steinkjer, Norge

Kjøp billetter

Hilmarfestivalen har bestilt en spesiell konsert til  årets festival. Namdal Symfoniorkester og Frol Symfoniorkester med solister går sammen og presenterer en konsert med musikk av Okkenhaug og n Hilmar. «Alle har en søskenbarn på Gjøvik» – vi har to! Begge sentrale kulturpersonligheter i vår region. Dette skal vi speile gjennom et program som spenner vidt og bredt. En av Okkenhaugs komponist kollegaer fra Trondheim, Per Hjort Albertsen representert med et verk som er sjeldent spilt «Notturno e Danza». Dette for å vise spennvidden i det musikalske uttrykket disse komponistene hadde. Likeledes ønsker vi å vise til dagens aktive komponister – presentert ved  Elina Karpinska og hennes verk «Jeg Ser» til tekst av Sigbjørn Obstfelder – dette er et bestillingsverk fra 2016 til Namdal Symfoniorkesters 70-års jubileum.

Solistene til denne konsertene er hentet fra et stadig sterkere utøvermiljø i Nord-Trøndelag.

  • Einar Olav Larsen, fiolinist fra Verdal med solid forankring i folkemusikken. Han har vært med på en rekke innspillinger i ulike genre nasjonalt og internasjonalt og mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Han er bevisst på å føre arven etter Hilmar Alexandersen videre.

  • Runa Hestad Jenssen, sopran – også fra Verdal. Jobber som utøvende sanger med et repertoar som spenner fra folkemusikk til samtidsmusikk.  Samtidig jobber hun som universitetslektor ved Nord Universitet. Mange har opplevd Runa i operaroller ved distriktsoperaen og ved konserter med fylkesmusikerne og andre ensembler.

  • Torstein Fosmo fra Hommelvik har rukket å få bred erfaring fra musikk og scene fra Norge og Sverige. Opera Trøndelags oppsetninger av Flaggermusen og Tryllefløyten er sentrale bidrag i hans tilstedeværelse i Trøndelag. Fosmo er aktiv med egne prosjekt og i 2021 debuterer han på Trøndelag Teater i Jesus Christ Superstar.

Dirigenter er Laila Grendahl og Anders Skaugen.

Kjøp billetter