Ola Kvernbergs STEAMDOME III

8. november 2019

23:00 - 23:59

Kulturpuben Vårt Hjem

Kongens Gate 18, Steinkjer, Norge

Foto: Andre Løyning

Ola Kvernbergs Steamdome III

Ola Kvernbergs Steamdome har i løpet av de siste to årene blitt et av Norges mest ettertraktede live-band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpresse og publikum. Støttet opp av et hav av
toppkarakterer i norske aviser, og konserter som gjorde publikum målløse, nådde «Steamdome» opp til topp 10 over mestselgende vinylplater i Norge i 2018.

Nå er Ola Kvernberg i full gang med oppfølgeren, og vil for første
gang gi publikum en smakebit av musikken som er i vente.
I oktober/november gjør Ola Kvernberg et knippe eksklusive konserter i Norge med powertrioen Steamdome III.
Publikum får muligheten til å komme tett på bandet i det musikken fra det bestselgende albumet fremføres i ny drakt, og
nytt materiale presenteres for første gang live. På scenen står Ola sammen med Erik Nylander (Monoswezi, Mechanical Fair, Liarbird) og Bent Sæther (Motorpsycho, Sugarfoot).

Steamdome startet som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, hvor Ola fikk frie tøyler til å bringe sitt drømmeprosjekt til live. Det hele startet med ideen om å bruke B3-orgelet og dets dype toner og perkusive anslag. Videre utviklet Steamdome seg til å bli et syv-hodet beist med tre trommeslagere, bassist, gitarist, og Ola selv som svirrer rundt orgelets toner.
Dette er rendyrket perkusiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.