Ronny Kjøsen og Øyvind Smidt – «Garnbøterens notebok»

4. oktober 2022

19:00 - 20:00

Kulturhuset Kuben

Kuben Kulturhus, Sundspetvegen, Medjå, Norge

Kom å hør den musikalske fortellinga “Garnbøterens notebok»! Ronny Kjøsen forteller og spiller trekkspill, og med seg har han Øyvind Smidt på fele og mandolin!
Fortellinga er basert på boka «Garnbøterens notebok -28 lette og gode dandsestykker for Een violin komponerede af Ole N. Brækkan 1872″ som Ronny Kjøsen ga ut våren 2021. Instruktør på forestillinga har vært Aslak Moe.
Fortellinga er om livet, musikken og samtida til felespellmannen Ole Nilsen Brechan (1827-1898), “Brekkguten”, fra Brekka i Kårøydalen i dagens Heim kommune på Trøndelagskysten. Historia om Brekkguten er historia om hvordan runddansmusikken kom til bygde-Norge og fikk fotfeste rundt om i landet. Dette er historia om en mann som levde store deler fra hånd til munn som felespiller, garnbøter og løsarbeider på Nordmøre og i Trøndelag. Men det er også historia om ei brytningstid, bygde-Norges påvirkning fra sentral-europa og militærmusikkens påvirkning av spelmenn og samfunn. Brekkgutens komposisjoner er et tidsbilde på populærmusikk i 1872. Og forestillinga er et tidsbilde på hvordan dette tolkes 150 år senere.