Sigrid Moldestad og Trondheim Symfoniorkester “Fra bø til himmelhvelv”

8. november 2023

19:30 - 20:45

Hovedscenen

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

STORSLAGEN konsert i Hovedscenen på åpningsdagen av Hilmarfestivalen!

Sigrid Moldestad og Trondheim Symfoniorkester

Dirigent og arrangør: Karl-Johan Ankarblom

Gitarist: Mattias Perez

Med et sterkt fortellerhjerte møtes folkemusiker Sigrid Moldestad og Trondheim Symfoniorkester til en konsert som tar publikum med fra “bø til himmelhvelv”. Det jorda livet og de nære relasjonene mennesker mellom har en stor plass i tekstene til Moldestad. Hun har i seg en kraftfull blanding av folk, vise og tradisjonsmusikk og har evnen til å berøre tilhørere med vakker melankoli og leken kraft. Møtet mellom dette og et symfoniorkester vil gi rom og skape store filmatiske stemninger, dramatiske rom og underbygge tekstene i nære vakre arrangement skapt i samarbeid med arrangør og dirigent Karl-Johan Ankarblom.

Ankarblom er en av Nordens mest kjente arrangører. Han jobber særlig med genreoverskridende møter mellom symfoniorkester og artist. Han er kjent for sine samarbeid med låtskriver Fredrik Kempe i musikalene “Så som i himlen” og nå senest storsuksessen “Änglagård” i Sverige. Ankarblom er selv felespiller og folkemusiker og har samarbeidet med Moldestad flere ganger tidligere. Det har også gitarist Mattias Perez. Han er en av Nordens beste folk-gitarister, og kjent fra mange ulike prosjekt og grupper. Han har også spilt teatermusikk ved flere oppsettninger på Västanå Teater i Värmland.

Sigrid Moldestad er fra Breim, bosatt i Bergen, men vi opplever også at hun er litt Steinkjer og Hilmarfestivalen sin,  hun mottok Hilmarprisen 2012, og besøkte festivalen igjen året etter med konsert. Sigrid Moldestad spiller fele, hardingfele og synger. Har gitt ut seks soloalbum i tillegg til samarbeid med andre artister og grupper. Mottatt flere priser,  blant annet Spellemannsprisen 2005 og 2007. Har skapt flere egne konsertforestillinger om kvinner og felespill. Har i perioder jobbet som skuespiller ved Det Vestnorske Teater, Den Nasjonale Scene og Teater Vestland. Det er med en uendelig stor glede vi ønsker Sigrid Moldestad, Kalle Ankerblom, Mattias Perez og Trondheim Symfoniorkester velkommen til hovedscenen i det nye kulturhuset i Steinkjer og Hilmarfestivalen.

Konserten er produsert i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester. Det er konsert i Olavshallen torsdag 9. november.