Steinkjer blandakor: “Kalas i Katthult” – en musikalsk reise i Astrid Lindgrens verden

12. november 2023

18:00 - 19:30

Hovedscenen

Nye Steinkjer Kulturhus, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Steinkjer blandakor feirer 110 år med konsertforestilling for hele familien

I samarbeid med Hilmarfestivalen markerer de jubileet med en større konsertproduksjon, der de lager en konsert rundt Astrid Lindgren med musikk av Georg Riedel. Astrid Lindgren er en uslitelig forfatter. Figuren Emil har dessuten 60-års-jubileum i år, og hva er vel bedre enn at to jubilanter slår seg sammen?

Vi inviterer til en konsertforestilling som garantert vekker gode minner for noen, og skaper nye for andre.

Steinkjer blandakor 110 år

Steinkjer blandakor ble etablert i 1967 og har i dag rundt 40 aktive medlemmer, mange med lang fartstid. Korets røtter er imidlertid hele 110 år lange, fra 1913 da to ildsjeler startet Stenkjær Arbeiderpartis sangkor, et rent mannskor. Koret ble senere omdøpt til Steinkjer Arbeiderkor, og i 1967 det ble endelig ryddet plass for damer i rekkene. I år feirer blandakorets sin lange historie, og det er spesielt hyggelig at vi har fått lov til å markere jubileet med en forestilling i samarbeid med Hilmarfestivalen.

Årets konsert

Denne gangen falt valget på å invitere til en musikalsk reise i Astrid Lindgrens verden, og vi har vært så heldige å få med oss både profesjonelle og gode lokale aktører. Ønsket har vært å skape en konsertforestilling som kommuniserer med et publikum i alle aldre. Astrid Lindgrens figurer vil være velkjente, og mange vil nok nikke gjenkjennende også til Georg Riedels fengende melodier som er med på å levendegjøre dem. Dirigent er Augustine Rikkeliva Nygaard og regi har Ingri Angell-Petersen Grønnesby.

Vi byr også på landets beste jazzmusikere – Dag Erik Knedal Andersen, Ola Høyer, John Pål Inderberg, samt Marcus Edvardsen og Marion Totsaas.

Linken til Hilmarfestivalen i forestillingen er historiefortelling, og den sørger sjølveste Johan Einar Bjerkem, forteller og daglig leder i Stiftinga Hilmar Alexandersen for.

Steinkjer blandakor – en betydelig lokal kulturleverandør

Koret har siden 1996 vært forankret i Norges korforbund. Årsmeldingene avslører et aktivt kor som har deltatt på sangerstevner og korfestivaler i inn-og utland, blant annet fem ganger på Nordisk-Baltisk korfestival. Lokalt byr koret på konserter, korkafé, kabareter og sang på institusjoner. Steinkjer blandakor har ukentlige øvelser, og innimellom øvingshelger med eksterne instruktører som bidrar til ekstra inspirasjon.

Med sine lange røtter og dagens høye aktivitetsnivå anser Steinkjer blandakor seg uten blygsel for å være en betydelig lokal kulturleverandør.

Konserten er gjort mulig med støtte fra