AVLYST! Turné-Siri ́s Svale Band

22. april 2021

19:00 - 20:30

Kulturscenen Vårt Hjem

Vårt Hjem Steinkjer, Kongens Gate, Steinkjer, Norge

Kjøp billetter

Siri´s Svale Band ble etablert for 30 år siden, og hadde sitt gjennombrudd som den norske hovedattraksjonen ved Jazzfestivalen i Molde i 1989.  Siri´s Svale Band har turnert i Norge og Europa, og gitt ut tre CD´er:
”Blackbird” (1990)
”Necessarily So…” (1997)
”Sval E Afinado” (2018)
De to første CD ́ene fikk overstrømmende mottakelser blant publikum og fra internasjonale kritikere, både på bakgrunn av en helt spesiell sound med vokal, to basser, baritonsaxofon og trommer, og i lys av en unik lydproduksjon. Den siste CD´en ble spilt inn og utgitt i 2018, etter at bandet har hatt flere års pause, og ble lansert ifbm Jazzfest i Trondheim, mai, 2018, med konsert på Dokkhuset. Konserten og CD´en fikk særdeles god mottakelse. De tre CD´ene er utgitt samlet i en CD-boks med navn ”30 Years With Siri ́s Svale Band”. Repertoaret som fremføres på konsertene vil være hentet fra bandets tre CD´er, og består av nye originale arrangement av jazz-standardlåter blandet med komposisjoner av bandets medlemmer.

Helt fra starten av har Siri´s Svale Band ønsket å uttrykke en slags dualitet: På den ene side å være en del av en klassisk jazztradisjon, på den annen side å videreføre og komplementere denne tradisjonen. – Det er nettopp i møtepunktet mellom tradisjon og innovasjon, i spenningen mellom det gitte og det uforutsigbare at Siri ́s Svale Band ønsker å engasjere og møte sitt publikum.

Les omtale av bandet i Nettavisen her

Kjøp billetter