AVLYST! Turnéåpning med kvartetten Hemsing/Larsen

12. april 2021

19:00 - 21:00

Dokkhuset Scene AS

Dokkhuset Scene AS, Dokkparken, Trondheim, Norge

TrondheimFOLK og Dokkhuset inviterer sammen med HilmarScena til turnéåpning med superkvartetten Hemsing/Larsen mandag 12. april! De tar med seg både folkemusikk og klassisk musikk, og vil leke seg med det beste fra de to verdenene. OBS kun 50 billetter!

Søstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing og brødrene Gjermund og Einar Olav Larsen er på hver sine felt regnet blant de ledende i Norge. Programmet deres spenner fra folkemusikk fra Valdres og Trøndelag til verk av Bach, Ole Bull og komposisjoner av Gjermund, det nyeste tilskuddet til programmet er bestillingsverket Vintermezzo, laget til Hemsingfestivalen i februar i fjor.

Eldbjørg Hemsing fra Valdres blir regnet som en av Norges mest lovende unge musikere. Hun har spilt med flere ledende profesjonelle symfoniorkestre, blant annet Trondheim Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Zürich Chamber Orchestra og Czech Chamber Orchestra of Pardubice. I mars 2018 kom hennes debutalbum, utgitt på BIS med Wiener Symphoniker og Olari Elts.
eldbjorghemsing.com

Ragnhild Hemsing har spilt på alle store festivaler og konsertsaler i hele Norge, inklusive Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikk Festival, Hardingtonar og Førde Internasjonale verdensmusikkfestival, og stiller gjerne med både folkemusikk og klassisk musikk på programmet. Ragnhild har mottatt en rekke priser, inkludert førstepremie og EU-prisen på Kocian International Violin Competition, førstepremie og Spesialprisen på European Music Prize for Youth i 2003, i tillegg til å ha vunnet alle større konkurranser for ungdom i Norge. I 2014 ble hun den første i
Norge, og den yngste noensinne, til å motta den prestisjetunge tyske Beethoven Ring Prize.
www.ragnhildhemsing.com

Gjermund Larsen ble den første til å avlegge Diplomeksamen i folkemusikk på fiolin ved Norges Musikkhøgskole i Oslo våren 2008. Hans musikalske utgangspunkt er tradisjonsmusikken fra
Verdal, og etter felespilleren Hilmar Alexandersen (1902-1993) fra Steinkjer. Som komponist har Gjermund siden 2008 vært svært aktiv, med blant annet fire plateutgivelser med Gjermund Larsen Trio og tre folkemusikksuiter skrevet til Trondheimsolistene.
Han har vunnet Spellemannprisen seks ganger, og ble i 2010 nominert til Grammy for plata «In folk style»,
sammen med Trondheimsolistene. Gjermund fikk TONOs Komponistpris 2017.
www.gjermundlarsen.com

Einar Olav Larsen driver som frilans folkemusiker og pedagog med base i Verdal i Trøndelag. Han har hatt en omfattende virksomhet siden han gikk ut fra Spelemannskolen ved Ole Bull Akademiet i 2000. De siste årene har han bl.a. vært aktuell med sin egen trio og spilt mye med sin bror, Gjermund Larsen. Sammen mottok de Spellemannsprisen 2015, klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk. Turnéring i inn- og utland kombineres med en sterk lokal forankring og han spiller like gjerne til dans som til konsert. Foruten den vanlige fela, bruker Einar Olav hardingfela en god del, han er en av få som er A-klassespellmann på både fele og hardingfele. Einar Olav sitt musikalske utgangspunkt er som sin bror, arven etter Hilmar Alexandersen.
www.einarolavlarsen.no

Arr. TrondheimFOLK/Dokkhuset Scene