Wikipedia: Skrivekurs for kvinner

11. september 2024

17:00 - 20:00

Steinkjer bibliotek

Steinkjer bibliotek, Jakob Weidemanns gate, Steinkjer, Norge

Kjøp billetter

GRATIS

Wikipedia trenger flere kvinner!

Kvinner har kunnskap om temaer som Wikipedia trenger. Vil du dele av din kunnskap? Bli med på skrivekurs!

Tale fortellernettverk, Steinkjer bibliotek, Hilmarfestivalen,og Wikimedia Norge inviterer kvinner i Steinkjer til skrivekurs på Wikipedia.

Onsdag 11. september, kl. 17- 20, i Steinkjer bibliotek. Rom: Utsikten

Kurset er på norsk, varer i tre timer og gir grunnleggende opplæring i å redigere og opprette artikler, med tanke på å bli en bidragsyter til Wikipedia.

Man trenger ingen forkunnskaper for å delta, men ta med egen pc. Dersom du trenger å låne pc, ta kontakt med arrangøren i forkant av kurset. Før kursstart må kursdeltakerne også ha opprettet en brukerkonto på Wikipedia. Kurset er gratis.

Bakgrunn

Visste du at kvinner er sterkt underrepresentert som skribenter på Wikipedia i dag? Under 15 % av de som redigerer og skriver artikler på nettleksikonet, har registrert seg som kvinner.

Wikimedia Norge støtter og stimulerer miljø som ivaretar Wikipedia på bokmål, nynorsk og nordsamisk. Et viktig arbeidsfelt for oss er å stimulere til kunnskapsmangfold, og vi vet at bidragsyternes demografiske sammensetning påvirker hvilken kunnskap som blir samlet i leksikonet, og hvilket perspektiv som råder i artiklene. Blant annet er det langt færre artikler og biografier om kvinner enn menn på Wikipedia. I prosjektet «Styrket kvinneandel på Wikipedia» jobber vi med å rette opp ubalansen og legge til rette for kvinner. Skrivekurs for kvinner i alle aldre er et viktig tiltak i dette arbeidet.

Det er begrenset antall. Meld deg på kurset her:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=MRJsU_KbM0Cgx17aE2rMf6y1SUXwR9JOryYcOwO6ybBUNTRVMlhBT1NHNFhGQkg0R005NUk0TUUxTy4u

Påmeldingsfrist: 1.september 

Velkommen til skrivekurs for kvinner!

Kjøp billetter

GRATIS