HilmarUNG 2020

Sturla Eide

Er du mellom 14 og 26 år? Har du lyst til å møte andre ivrige ungdommer for å spille og danse? Sett av helgen 6. – 8. november 2020!

Er du nysgjerrig på folkemusikk, eller er du kanskje godt kjent med sjangeren? Er du en dreven utøver eller har du bare noen få års erfaring? Da er HilmarUNG noe for deg!

Hilmarfestivalen og Spelemannslaget Laust & Fast, i samarbeid med instruktører i Midt-Norge ønsker å tilby en arena for utvikling av miljø for unge folkemusikere og -dansere. Du kan lese mer om dansekurset her.

Du vil få tilsendt noter og lytteeksempler som øves inn på forhånd, og denne helga møtes vi for å spille sammen og utvikle spontane og forberedte arrangementer på slåttene. Du vil bli invitert med som en aktiv part i utformingen av låtene der du selv velger å delta etter evne og ønske. Foretrekker du å konsentrere deg om melodi er det helt fint, og ønsker du å bidra til spreke og morsomme arrangementer, så er det også en del av opplegget. Vi legger opp til en avslappet buskspell-stemning og legger stor vekt på sosialt utbytte med musikken i sentrum.


På sikt kan dette kanskje bli til noe mer organisert, men i første omgang er det viktigst å legge tilrette for gode rammer for å utvikle relasjoner mellom utøvende ungdom.

Vi kommer også til å gjøre ei økt med dansespill på lørdagen, i samme stil som kurset. Det tror vi kan bli et høydepunkt. Og underveis vil det bli mulig og få spille for dansekurset som går parallelt.

Kurset blir gjennomført på Grand hotell på Steinkjer, og alle deltakarane skal ligge over der.

Instruktørene er:

Sivert Skavlan
Trøndelags sprekeste musiker? Ofte sett på sykkel, med cello’n på ryggen, klarinetten under armen og en kaffekopp i hånda. En fleksibel og rutinert musiker med en fot i mange genrer. Kjente band han spiller i er blant annet Ljom, Ingvild Blæsterdalen Trio og Skavlan/Ljungkrona.

 

Daniel Falcon Græsdal

Daniel er heller ikke sjelden å se med trekkspillet i friluft. Alt fra fjelltopper til 17. mai-tog er fine anledninger å by fram dette strålende instrumentet synes han. Trøndermusikken og buskspellteften har han fått dyrke i Snaustrinda spelemannslag, og er også å høre i forbindelse med festivaler som Trondheim Kammermusikkfestival, Olavsfestdagene og mange ulike gammeldansfestivaler. Nå altså på Hilmarfestivalen.


Einar Olav Larsen
Einar Olav trives like godt med å spille til dans på lokalet i Verdal som når han får være med bror Gjermund og TrondheimSolistene på konsertering i det store utland. På Hilmarfestivalen, oppkalt etter hans forbilde, Hilmar Alexandersen, er han som regel å finne i mange roller kvart år, og nå for første gang som instruktør på HilmarUNG. 

Einar Olav Larsen

Sturla Eide
I de siste årene har Sturla blitt mer og mer bevisst hvordan man kan skape de gode opplevelsene for nye lovende spellmenn. Han tar med seg erfaringer fra både eksperimentell folkemusikk på konsertscenen til svett buskspell for ivrige dansere. Kjente prosjekter han har vært med på er gruppene Flukt og sturla|andreas, og diverse soloprosjekter som blant annet har resultert i tre album med band. 

Musikken vi skal spille finner du her:

https://drive.google.com/drive/folders/1pxAwO6_nJBONpY5birH31hJuvGPcJipQ

Takket være sponsormidler fra Sparebanken Midt Norge blir alle deltakerne innkvartert på Grand Hotel i Steinkjer. 

HILMARUNG foregår fredag 6.11 – søndag 8.11. 2020!

HER KAN DU KJØPE DELTAKERBILLETT TIL MUSIKK-KURSET!

 

HER KAN DU KJØPE DELTAKERBILLETT TIL DANSEKURSET