Hilmars Marked

12. november 2022

11:00 - 15:00

Torget på Steinkjer

Torget på Steinkjer

Kjøp billetter

Det blir tradisjonelt matmarked under årets Hilmarfestival. Sju regionale og lokale produsenter stiller opp med kortreiste og litt mindre kortreiste produkter. Noe for enhver smak. Både søtt og salt. 

«Bjørka – søtt fra Sparbu» drives av Marie og Bjørn Inge Vorum. De har ca 60 bikuber og lager sommer- og lynghonning. I tillegg lager de sjokolade i mange varianter.

Gudny fra Bonhaug driver Islandsk gårdsbakeri. Hun sier – jeg har vært i Norge i 26 år og 21 år som melkebonde. Nu holder vi på å innrede Islandsk gårdsbakeri på Bonhaug på Namdalseid. Der ønsker vi å ta vare på og videreføre baketradisjon etter farmor Ragna-amma, og rugbrød etter oldemor Lóa. Ønsket om å skape dette gårdsbakeriet oppsto i savnet etter god bakelukt, smaker og pratestunder rundt kjøkkenboret, legger Gudny Ólafsdottir Sverkmo smilende til.

De som driver Unheim honning bor på et lite småbruk som heter Unheim. De begynte forsiktig med bier og honningproduksjon i 2017, og siden det har det økt i antall kuber. De er en familie på fire: Eilif Ramberg, Marte Nessan og to gutter.

På Hyllan finner du Snåsas eneste hjemmebakeri, som produserer på tradisjonelt vis – flere typer lemser, flatbrød og kaffebrød. Og skjenningen er merkevarebeskyttet.

Brattlia Økogård ligger på Sjøåsen, 90 meter over havet og skuer utover et vakkert dalstrøk midt i landet. Her drives økologisk landbruk og småskala produksjon av badsturøkt kjøtt med lokale råvarer.

Uthaug fisk tar vare på gamle tradisjoner innen foredling av sildeprodukter. Varespekteret selges fra den røde brygga på Uthaug og fra salgsbiler på torg og martna rundt om i Norge. Her får du produkter som spekesildfilet, røkt sild, kryddersildfilet og appetittfilet.

Hilmars marked lørdag 12. november kl. 11.00 – 15.00

Velkommen!

Kjøp billetter